Activiteit

Verhalentafel - Christendom

woensdag 2 november 2016 , 20:00 - 22:00 uur

De Verhalentafel is een initiatief van stichting Gouda voor Elkaar en beleeft in 2016 - 2017 haar derde seizoen. 

Woensdagavond 2 november staat onder de bezielende leiding van pastoor Henk Schoon een verhaal uit de Bijbel centraal. Aanmelden kan door een mail te sturen naarinfo@goudavoorelkaar.nl 

Wat? De Verhalentafel is een bijeenkomst om inspiratie op te doen voor grote en kleine levensvragen. Die inspiratie zoeken we in eeuwenoude, vaak bekende verhalen uit de Tenach (joodse bijbel), de Bijbel en de Koran. De teksten bevatten interessante metaforen en morele kwesties die zowel gelovigen als niet-gelovigen aanspreken. Voor elke zienswijze is ruimte bij de Verhalentafel; of je het verhaal nu als waargebeurd ziet of als een pareltje uit de wereldliteratuur waar we in onze huidige tijd inspiratie uit kunnen halen. 

Hoe? Onder leiding van een kenner (theoloog) horen en lezen we het tekstfragment, welke van tevoren nooit bekend wordt gemaakt. Daarna neemt de tafelleider ons mee in de achtergrond van het verhaal en de mogelijke interpretaties van de soms wonderlijke of onbegrijpelijke gebeurtenissen die hierin plaatsvinden. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor vragen, discussie en inbreng van de deelnemers. Liever alleen komen luisteren? Dat is geen probleem. 

Waarom? Verhalen bevatten een zeggingskracht die - in het geval van de religieuze geschriften - alleen maar toeneemt als je meer leert over de inbedding in de boeken als geheel. Met verhalen kun je je vaak identificeren, ze kunnen mensen met elkaar verbinden en tijdens de Verhalentafel zien we interessante overeenkomsten, maar ook verschillen langskomen tussen het jodendom, het christendom en de islam. Stichting Gouda voor Elkaar zet zich in om Gouwenaren met elkaar te verbinden, verschillen waar wenselijk te overbruggen en waar mogelijk te vieren. 

Waar? Wat is nu een betere plek om inspiratie op te doen dan in de boekenwinkel? Elke eerste woensdag van de maand (met uitzondering van december) vindt de Verhalentafel plaats in Boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg. De kosten voor deze avond zijn €5,- (inclusief thee/koffie/koek)

 

Locatie
Boekhandel Verkaaik
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: