Activiteit

Inspiratieavond GOUDasfalt: Havenkwartier Deventer

dinsdag 13 december 2016 , 20:00 - 22:00 uur

Opnieuw organiseert GOUDasfalt een mooie avond in de reeks inspiratieavonden. Na De Ceuvel (Amsterdam) en STEK (Breda) is het nu de beurt aan het Havenkwartier Deventer. Kom op 13 december om 20 uur op GOUDasfalt luisteren naar kunstenaar Albert Dedden!

Albert vormt samen met Paul Keizer het kunstenaarsduo de Spacecowboys. Dit tweemanschap verhuisde in 2005 vanuit de binnenstad van Deventer naar het Havenkwartier. Een ambitieus ontwikkelplan voor dit gebied was toen net gestrand. Daardoor kregen alternatieve ontwikkelingen een kans: het gebied werd een broedplaats voor kunstenaars en andere creatieve ondernemers en onderging een snelle transformatie. Het Havenkwartier had een aantrekkingskracht op steeds meer mensen: er vestigden zich ondernemers, er kwam een horecagelegenheid en publiek uit de wijde regio kwam af op de culturele activiteiten.

Na de vastgoedcrisis van 2008 werd was het oude ontwikkelplan definitief van de baan en werden nieuwe ontwikkelingen ingezet, voortbordurend op wat er de laatste jaren was gebeurd. Het Havenkwartier biedt nu ruimte aan kunst en cultuur, ‘stoer wonen’ en ondernemers, waaronder een geweldige foodhal die in het eerste jaar al meer dan 100.000 bezoekers trok. Tegelijkertijd blijft de beroepshaven in bedrijf.

Albert Dedden begon met zijn Spacecowboys in het gebied met de één-kamerhotels van Lucy in the Sky. Dat concept zorgde voor wereldwijde media-aandacht. Ook is hij een van de drijvende krachten achter het LOS-festival, dat kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap combineert.

Albert vertelt over het ontstaan van het nieuwe elan in het Havenkwartier, de ontwikkeling van de tijdelijke broedplaats vanaf 2005 en het plaatsmaken voor nieuwe ontwikkelingen aan de hand van het bestemmingsplan ‘Vlaams Model‘ vanaf 2008  en alle ups en downs die daarmee gepaard gingen.

 

Locatie
GOUDasfalt
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: