Activiteit

Creatief werken met archetypes: het Magische Kind

woensdag 25 januari 2017 , 10:00 - 12:30 uur

In deze tweede workshop over archetypes verdiepen we ons in het archetype Het Magische Kind. Het archetype Het Kind gaat over verwondering, puurheid, onschuld en speelsheid. Wanneer dit archetype in balans is, dan is het licht en vreugdevol en vinden anderen het prettig om bij je in de buurt te zijn omdat het aanstekelijk werkt. Kijk maar naar een kind dat vanuit zijn/haar tenen lacht, het is onmogelijk om niet mee te gaan lachen. Het kind dat in balans is voelt zich beschermd, verzorgd en veilig.
Wanneer we een afbeelding van een kind zien maakt dat vaak veel in ons los, wereldwijd. Zo kun je merken hoe sterk het archetype van een kind in ons verweven is. Ook jonge dieren doen dit met ons, deze zouden ook onder dit archetype kunnen vallen.

Afbeeldingen van kinderen verbinden ons met een mysterieuze bron van creatieve energie. Ook al zijn we op een gegeven onze onschuld kwijt geraakt, het kind brengt ons hoop in de toekomst en geeft ons kracht om te groeien.
In de mythologie, sprookjes en andere verhalen kom je verschillende archetypen tegen: Roodkapje is daar één van, en Hans en Grietje. Of Mozes in het mandje en Jezus als kindje.
Jung beschrijft het kind als archetype als het symbool voor de toekomst. Het kind van de ziel is volgens hem het product van verbinding tussen het bewuste en het onbewuste.
Wanneer het kind in balans is met de volwassene, dan weet het wanneer het zijn/haar verantwoordelijkheden moet nemen en wanneer het zich moet laten verwennen, laten verzorgen.

In deze workshop op woendagmorgen van 10 - 12.30 werken we met creatieve middelen om dit archetype beter te leren kennen en tot expressie te brengen hoe dit kind er uitziet. We luisteren naar een verhaal en maken een collage van het Magische Kind.

Wil je meer lezen over archetypes: kijk dan op http://www.kerncoaching.nl/creatief-werken-met-archetypes/

Deze workshop is onderdeel van een serie van 8 workshops, los te volgen. Kosten zijn € 20.- per ochtend.

Locatie
Groenhovenweg Gouda
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema
Religie / spiritualiteitArchetypes
Illustration
 
Deel dit: