Activiteit

Expositie eindexamenwerk Coornhert Gymnasium: ‘Niets is wat het lijkt’

di 7 mrt 2017 - zo 12 mrt 2017 , 12:00 - 17:00 uur

Voor de tweede keer wordt bij de Firma het werk van leerlingen van het Coornhert Gymnasium tentoongesteld. Ongeveer twintig leerlingen werken al maanden op school aan hun eindexamenopdracht en maken met elkaar de expositie: "Niks is wat het lijkt".

Een afbeelding waar je twee verschillende dingen in kan zien of misschien wel meer, is een typisch voorbeeld van dubbelzinnigheid: op het eerste gezicht zie je bijvoorbeeld of een eend of een konijn maar als je iets langer kijkt, blijkt er meer te zijn dan in de eerste instantie zichtbaar is. Het begrip dubbelzinnigheid is veel breder dan alleen zulke ‘Gestalt-Switchen’. Dubbelzinnigheid komt ook voor in de media, bij sociale verhoudingen, natuur, esthetica, scepticisme en zo kan er nog wel even doorgegaan worden. Kortom: het is overal om ons heen en zelfs in ons.

De examenklas kunst van het Coornhert Gymnasium is met dit fascinerende thema aan de slag gegaan. Na een brainstormsessie aan het begin van dit schooljaar kwam het onderwerp ‘dubbelzinnigheid’ als winnaar uit de race. Dit onderwerp sluit overigens ook perfect aan bij het eindexamenonderwerp van filosofie, een populair vak onder de kunstleerlingen.

De leerlingen hebben maandenlang gewerkt om deze expositie te kunnen realiseren en hopen dat hun doel bereikt wordt: de toeschouwer aan het denken zetten.

De expositie ‘Niets is wat het lijkt’ is te zien van 7 tot 12 maart bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13.

Locatie
Achter de kerk 13, Gouda
Kosten
Gratis
start / einde
Gestart op di 7 maart 2017. Beëindigd zo 12 maart 2017
Illustration
 
Deel dit: