Activiteit

Cursus voor een overbelaste mantelzorger op 7, 14 en 21 april

vrijdag 7 april 2017 , 12:30 - 14:30 uur

Vaak zien anderen de tekenen van overbelasting wel maar heeft de persoon zelf letterlijk de ruimte in het denken en voelen niet meer om adviezen van bekenden of professionals op te volgen, zoals:

* Neem ook eens tijd voor jezelf

* Kijk of iemand anders ook een stukje zorg over kan nemen

* Zorg dat je goed slaapt en eet

De adviezen zijn goed maar de mensen staan vaak in een zodanige spanningsboog dat het , letterlijk , niet goed op te volgen is .

Deze cursus gaat in drie bijeenkomsten in op de biologische tekenen van spanningsverhoging met daaruit voortvloeiend lichamelijke/geestelijke stress reacties.

Mijn ervaring  vanuit individuele hulpverlening is , dat mensen na ontspanning vaak wel goed in staat zijn om de balans in spanning/ontspanning te behouden . En dat het aanleren van ontspannen niet lang hoeft te duren à maar ze moeten er wel iets voor doen .

 

Les 1  7 april, druk , druk ik moet zoveel doen

Les 2 14 april,  Ik moet mijn partner (steeds) in de gaten houden voor het geval het niet goed gaat

Les 3 21 april,  ik ben vaak moe ,uitgeblust of negatief/verdrietig van gedachte

Alle uitleg en oefeningen zijn realistisch en makkelijk thuis toe te passen. Als mensen na verloop van een of twee maanden in een betere spanningsboog zijn gekomen , kan het zinvol zijn om nogmaals te kijken welke mogelijkheden er zijn op welzijnsgebied om de mantelzorg op een gezondere manier vol te houden .

 Motto : om goed voor een ander te kunnen zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen

Locatie
Gezondheidscentrum Goverwelle, Middenmolenplein
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: