Update

Update bij L.E.T.S. Gouda

Geplaatst op 4 januari 2017, 19:19 uur
De plannen voor LETS Gouda in 2017

Ten eerste: Gelukkig nieuw jaar! En ik wens je veel geluk gezondheid toe in 2017. Laten we er met zijn allen een mooi jaar van maken. Wat ook de ontwikkelingen zijn in de wereld om ons heen uiteindelijk kunnen we heel veel bereiken door elkaar te steunen en contact te zoeken.

Door middel van dit bericht wil ik je op de hoogte brengen van wat we met LETS Gouda in 2017 van plan zijn. In 2016 hebben we een basis gelegd waarop we verder kunnen bouwen. In de vorige nieuwsbrief kon je lezen dat er toch al aardig gebruikt gemaakt wordt van de diensten die LETS Gouda biedt. Dat is echt super leuk en veel mensen die ik er over spreek reageren positief op het concept van de ruilkring. Er zit dus nog veel potentie in voor uitbreiding.

Hier is wat we in 2017 van plan zijn:

Uitbreiding van het aantal deelnemers

In 2017 gaan we ons natuurlijk verder richten op de uitbreiding van het aantal deelnemers. Hoe meer hoe beter want hoe meer aanbod er is aan diensten hoe aantrekkelijker het wordt om juist mee te doen. En hoe nuttiger het is voor degenen die meedoen natuurlijk. Dan heb je ook veel meer kans dat vraag en aanbod beter op elkaar wordt afgestemd. Nu zien we b.v. dat klussen veel gevraagd wordt maar dat daar nog weinig aanbod in is. Terwijl veel voeding aangeboden wordt terwijl er weinig vraag naar is.

Eind 2016 hebben we een heel leuk gesprek gehad met mensen van het sociaal team en gaan we in 2017 verder in gesprek over het gebruik van LETS binnen de buurthuizen van Gouda. Er zijn al leuke ideeën besproken die we de komende maanden verder zullen uitwerken. Ook willen we (startende) ondernemers gaan benaderen want dit is een groep mensen die wellicht ook veel baar heeft bij een systeem als LETS. Startende ondernemers hebben meestal geen geld (ik weet er alles van) maar wel grootste plannen

LETS evenementen

In 2016 zijn we voorzichtig begonnen met het organiseren van een aantal LETS bijeenkomst. Het doel van deze was met name dat mensen elkaar beter leren kennen en zo de drempel verlagen om met elkaar te gaan ruilen. Dat is goed gelukt en we hebben hele leuke bijeenkomsten gehad eerst koffie in de huiskamer en later een LETS lunch in een prachtige tuin. Beide bij LETS deelnemers thuis. In 2017 willen we dit meer gaan doen omdat we dit belangrijk vinden om de verbondenheid tussen de mensen steviger te maken. Gelukkig is er ook wat geld overgebleven van het bedrag dat we uit de Goudapot hebben gekregen vorig jaar dus we kunnen eventueel zelf een locatie huren, wat een luxe (tenzij we ze kunnen overhalen om mee te doen aan de Goudhaantjes natuurlijk :)

En als laatst: automatiseren

Vorige jaar hebben we er al een start mee gemaakt maar we hopen dit jaar er echt mee te kunnen beginnen. We willen de deelnemers zo veel mogelijk vrijheid geven om zelf hun diensten en advertenties te maken op de website terwijl we het systeem ook zo gebuiksvriendelijk mogelijk maken. Gelukkig bestaan deze systemen al en worden deze in verschillende LETS kringen in het land al gebruikt. We hoeven het dus niet zelf te verzinnen. Het is echter een kwestie van implementeren en dit vraagt kennis. Deze kennis hebben we nu nog niet in huis maar daar gaan we naar op zoek. Mocht deze automatiseren problemen opleveren voor mensen die niet zo goed zijn met computers dat gaan we proberen om daar een mouw aan te passen natuurlijk want LETS willen we zo laagdrempelig mogelijk houden.

Natuurlijk hebben we mensen nodig die mee willen helpen om dit allemaal te realiseren. Dus lijkt het jou leuk om LETS te laten groeien en op deze manier bij te dragen aan de gemeenschap, iets waar je echt blij van wordt? Je bent van harte welkom. Neem dan contact met me op via info@letsgouda.nl

Ik wens je heel veel ruilplezier dit jaar,

David Slothouber

Deel dit:
1 reactie

Heleen van Praag

do 5 januari 2017 17:30
Geweldig David. Wat een mooie plannen. En ook leuk dat je de cijfers hebt gedeeld in je andere update. Succes met de groei van LETS Gouda!