Activiteit

Lezing Marinus van den Berg - Rouw en Rituelen

donderdag 2 juni 2016 , 19:30 uur

Boek en Troost nodigt je uit om op donderdag 2 juni tijdens een lezing van Marinus van den Berg (schrijver van boeken over verlieservaringen en rouwverwerking; pastor) in gesprek te gaan over rouw en rituelen.

Verlies brengt steeds veranderingen mee. Rouwen is een normale reactie op verlies. Rituelen helpen bij veranderingen en overgangen. Ze bestaan in allerlei soorten: officiële, (kleine) persoonlijke, herstel- en terugkeer rituelen (waar nauwelijks over gesproken wordt). Marinus zal met name bij de laatste twee rituelen stilstaan.

Je bent welkom in de Agnietenkapel aan de Nieuwe Markt 100 in Gouda. De  deur gaat om 19:00 open Entree 7,50 Euro (incl. 2 consumpties) Aanmelden via email info@boek-en-troost.nl

Een boek van Marinus kopen en laten signeren? Dat kan ook deze avond!

 

WAARVOOR KUN JE BIJ BOEK EN TROOST TERECHT?:

Loop je (nog steeds) met je rouw onder de arm? Je bent welkom bij Boek en Troost – Ruimte voor rouw!

Heb je iemand aan de dood verloren? Wij bieden een gastvrije ruimte met boeken, poëzie en prentenboeken over sterven, rouw, troost en spiritualiteit. Een plek waar tijd is voor een kopje koffie, het inkijken van een boek of voor een gesprek met een ervaringsdeskundige.

Wil je gewoon je verhaal (nog een keer) kwijt? Stap binnen tijdens onze inloopmiddagen. Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers verwelkomen je graag iedere maandag- t/m zaterdag middag 14:00-17:00 uur in de winkel met een kop koffie of thee en een luisterend oor.

Zoek je zelf of voor een ander een boek over rouw of een troostcadeautje? Je vindt in onze winkel aan de Lange Tiendeweg 69 te Gouda, een tafel vol met boeken over rouw en (over)leven na de dood van een geliefde. Daarnaast verkopen we ook ingelijste teksten van Inez Meter, ornamenten van Roboodt, rouw- en troostkaarten en andere kleine troostcadeautjes. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Boek en Troost.

Zoek je lotgenotencontact? We organiseren iedere derde zondag van de maand een Rouwcafé met een steeds wisselend thema. Na een korte inleiding kun je met lotgenoten in ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en (h)erkenning vinden. Nieuwe en vaste bezoekers zijn welkom. Kun je pas op het laatste moment beslissen of je komt? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij!

Liever een besloten lotgenotengroep? Onder begeleiding van twee ervaren vrijwilligers samen met lotgenoten je eigen –en elkaars- verdriet en rouwproces bespreken. Vijf bijeenkomsten, om de week op een vaste dag van 10.00-12.00 uur voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Aanmelden in de winkel, telefonisch (06-57925970, dit nummer is alleen bedoeld voor de lotgenotengroep) of via email met naam en telefoonnummer. Totale kosten: 25,-  Data worden bij voldoende interesse vastgelegd.       

 

 

 

Locatie
Agnietenkapel
Kosten toelichting
7,50 EUR (incl. 2 consumpties)
Illustration
 
Deel dit: