Activiteit

Gratis: Uniek benefietconcert met Tania Kross en de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

zaterdag 11 juni 2016 , 16:00 - 18:00 uur

De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jager verzorgt samen met mezzosopraan Tania Kross op 11 juni een benefietconcert ten bate van Verzetsmuseum Zuid-Holland in Gouda. Het concert in de Sint-Janskerk in Gouda begint met een klassiek deel, waarbij Kross twee aria’s zingt uit de opera Rinaldo van Händel. Verder brengt ze ‘Somewhere’ uit de West Side Story van Leonard Bernstein ten gehore en na de pauze onder meer de gospelklassieker ‘When the Saints’.

De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers bestaat tien jaar en is onderdeel van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, die in Assen is gelegerd. Het is een koperensemble aangevuld met slagwerk, telt 21 professionele musici en staat onder leiding van dirigent kapitein Harry van Bruggen. De muzikanten dragen doorgaans het tenue van het Garderegiment Grenadiers met de karakteristieke berenmuts. De fanfare treedt steevast op met Prinsjesdag en ook bij taptoes en militair ceremonieel in binnen- en buitenland.

Tania Kross groeide op in Curaçao en woont in Gouda. Ze studeerde in Utrecht aan het conservatorium en trad op in de grote concertzalen in de wereld, onder meer in Athene, Birmingham, Parijs, Salzburg, Wenen en Carnegie Hall in New York.

Wij rekenen graag op uw steun en verwelkomen u van harte op zaterdag 11 juni!

Locatie
Sint-Janskerk
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
Illustration
 
Deel dit: