Activiteit

Zo is het gekomen - verhalen van verandering - vertelvoorstelling door Paul Groos

zondag 4 september 2016 , 11:00 - 12:00 uur

Zo is het gekomen - verhalen van verandering

Arcas is een vondeling die opgroeit aan het hof van de koning. Als hij oud genoeg is, krijgt hij les van een mysterieuze leraar, die zichzelf “meester” laat noemen. Meester geeft les door verhalen te vertellen en zo leert Arcas de goden kennen en hoort hij waarom de dingen zijn, zoals ze zijn. Maar zal hij zich die lessen herinneren als het erop aankomt? En wie zijn eigenlijk zijn vader en zijn moeder?

In deze voorstelling komen zes mythologische verhalen voor uit de Metamorfosen van Ovidius: verhalen waarin steeds een gedaanteverwisseling voorkomt en waarin wordt verklaard hoe het allemaal gekomen is.

Verhalenverteller Paul Groos houdt van verhalen met ervaring. Verhalen die al een tijdje meegaan en steeds weer worden doorverteld. Naast verteller is hij ook docent Latijn en Grieks en daarom heeft de klassieke mythologie zijn speciale aandacht: heel oude verhalen vol algemeen menselijke emoties en dilemma’s. Hij vertelt die ze graag met een flinke knipoog naar het heden. In 2015 studeerde Paul af aan de Vertelacademie met de voorstelling Om Troje - Vader Zoon Achilles. Nu heeft hij een eigen verhalenbedrijf Tellus Storytelling.

Locatie: Verzetsmuseum Zuid Holland, Turfmarkt 30 te Gouda (ingang achaterzijde via de tuin)

Inloop: vanaf 10.30 uur

Aanvang voorstelling: 11.00 uur

Locatie
ingang via de achterzijde (tuin)
Kosten toelichting
€ 5,00
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: