Activiteit

Bill Baker's Bigband > Houtmansplantsoenconcert

zondag 3 juli 2016 , 14:00 - 18:00 uur

Dit jaar vinden voor de 23e keer tijdens de zomermaanden in Gouda, de Houtmansplantsoenconcerten plaats. In 2016 zijn de concerten op zondagen van 26 juni tot en met 28 augustus. De concerten zijn van 14.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur. De entree voor de concerten is gratis.

De concerten vinden plaats in de monumentale muziektent in het Goudse Houtmansplantsoen. Het plantsoen is gelegen aan de Fluwelensingel in Gouda.

Bill Baker's Bigband

Met de indrukwekkende staat van dienst van Bill Baker’s Big Band uit het Zuid-Hollandse Rijswijk is het nauwelijks voor te stellen dat het hier om een band met louter amateurmusici gaat. Ga maar na: enkele jaren geleden begeleidde de band in Nederland Vera Lynn, de Britse zangeres die bij wijze van spreken met haar liedjes de Tweede Wereldoorlog won. Niet voor niets heeft ze de bijnaam “Sweetheart of the force”.

Menige band zou al tevreden zijn met deze bijzondere muzikale ontmoeting, maar Bill Baker’s Big Band kans5 er nog vele aan toevoegen. Zo traden de bandleden niet alleen op met Norman Leyden, arrangeur van het oorspronkelijke Glenn Miller Orkest, maar ook met Garry Stevens, zanger van datzelfde orkest. Al driemaal waren ze eregast op het Glenn Miller Festival in Clarinda, Iowa, de geboorteplaats van Glenn Miller. Bill Baker werd in 2004 bekroond als Lifetime Member door de Glenn Miller Birthplace Society. Ook is Bill Baker’s Big Band vaste gast bij het Glenn Miller Festival in Engeland. Een mens zou bijna buiten adem raken van een zodanige waslijst van verdiensten.

Locatie
De Houtman is de gezelligste plek van Gouda en omgeving met gratis concerten in de monumentale muziektent door bekende en minder bekende artiesten. De concerten variëren van Rock ‘n Roll, Jazz en Tango tot Americana, Blues, Balkan en Klassiek.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: