Activiteit

Inspiratieavond GOUDasfalt over STEK Breda

donderdag 25 augustus 2016   |   20:00 - 22:30 uur   |   GOUDasfalt

GOUDasfalt organiseert Inspiratieavonden, waarbij de initiatiefnemers van vergelijkbare projecten in het land komen vertellen over hun ervaringen. Op 25 augustus, tijdens de tweede Inspiratieavond, is Tim van den Burg van STEK Breda te gast op het GOUDasfaltterrein. De avond begint om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur. Het terrein aan de Gouderaksedijk 34 is goed bereikbaar met de fiets. Toegang is gratis, maar neem wel contant geld mee voor een drankje.

Op het Haveneiland in Breda bevindt zich een creatief bedrijventerrein. Burgerinitiatief STEK mag het terrein gedurende tien jaar gebruiken van de gemeente. Uniek is dat de regelluwe zone die voor dit gebied is ingesteld om het project snel te realiseren. Het terrein bestaat al uit allerlei units, een boot, een bus, een hal en een strobalenpaviljoen (in aanbouw). Er zijn allerlei ondernemers gevestigd: van bakker tot bierbrouwer en van communicatiebureau tot iemand die meubels maakt van resthout. De huur is afhankelijk van wat je doet / betekent voor STEK. Iedere huurder betaalt mee aan energie, water, toiletten, WIFI, enzovoort en werkt mee aan het terrein, bijvoorbeeld door schoon te maken en te tuinieren. De initiatiefnemers van STEK verwachten dat de activiteiten die ondernemers ontwikkelen uniek zijn en een aanvulling op wat er in Breda te vinden is.

Raakvlakken
STEK heeft veel raakvlakken met de plannen voor GOUDasfalt. Initiatiefnemer Tim van de Burg zal op 25 augustus in de Romneyloods op het GOUDasfaltterrein vertellen over zijn ervaringen, de aanloop van het project, de samenwerking met gemeente, het aantrekken van ondernemers en evenementen. Na de presentatie is gelegenheid om hem vragen te stellen.

Toegang is gratis, maar neem wel contact geld mee voor een drankje. Na de presentatie kunnen we met elkaar nog even napraten. Heb je dan zin in wat anders dan koffie/thee en een koekje? “Bring your own” food en andere drankjes dan gezellig mee. Wij zorgen voor vuurkorven en volop ruimte.

De avond begint om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur. Het GOUDasfaltterrein aan de Gouderaksedijk 34 is goed bereikbaar met de fiets.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen