Activiteit

Benefietconcert “Vrede en Verdraagzaamheid”

zaterdag 1 juli 2017   |   20:00 - 22:20 uur   |   Sint-Janskerk

Om aandacht te vragen voor onze missie en projecten, organiseren wij ieder jaar het benefietconcert “Vrede en Verdraagzaamheid”. Dit derde jaar schenken wij in de programmering aandacht aan het thema vluchten. De Fanfare “Bereden Wapens” verzorgt samen met sopraan Anja van Engeland op 1 juli het benefietconcert ten bate van Verzetsmuseum Zuid-Holland. De locatie is ook deze keer de prachtige Sint-Janskerk. 

Fanfare “Bereden Wapens”

Fanfare “Bereden Wapens” is één van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht. Het orkest, onder leiding van ritmeester Harold Lenssen, bestaat uit 22 muzikanten en verzorgt de muziek rondom militair ceremonieel. Ook geeft het orkest regelmatige relatie- en goodwillconcerten in regio’s rondom landmacht kazernes. Verder speelt het orkest op taptoes in binnen- en buitenland.

Anja van Engeland

Sopraan Anja van Engeland behaalde in 1999 het diploma “Meester in de muziek“ voor zang bij Dina Grossberger aan het Lemmensinstituut te Leuven. Vervolgens specialiseerde zij zich in zang en opera aan het Antwerpse Conservatorium en in de Opera Studio Vlaanderen. Sindsdien heeft ze talloze rollen gespeeld in opera’s en is ze ook als concertzangeres een graag geziene gast.

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
Nog geen reacties