Activiteit

Het labyrint in -een zomerse ochtendworkshop

vrijdag 11 augustus 2017 , 10:00 - 12:30 uur

Een Chartres-labyrint lopen en daarover schrijven: dat kun je doen op 11 augustus a.s. in de 'Hof van Ede', een mooie buitenlocatie in het Reeuwijkse Tempel.

Daar ligt dan het Inne Reislabyrint uit Waddinxveen dat is gemaakt naar het model van het Middeleeuwse labyrint in de kathedraal van Chartres in Noord Frankrijk. Je kunt ervaren hoe het is om in het labyrint stap voor stap naar het middelpunt te gaan om daarna, vanuit die kern, weer de weg naar buiten te lopen. Na het lopen ga je schrijven.   Door te verwoorden wat je hebt ervaren verdiep je die ervaring. De workshop staat onder leiding van Hennie Dekker, begeleidster van het Gouds schrijfcafé.

Het labyrint wordt al eeuwenlang gebruikt als een hulpmiddel om te komen tot zelfbezinning. Het staat symbool voor de levensreis en voor de zoektocht naar de eigen kern. 

Het Inne Reislabyrint is gemaakt om meer mensen de gelegenheid te geven om op deze manier innerlijk te reizen.

NB Bij vochtig weer kan het labyrint helaas niet worden uitgelegd. Er is dan gelegenheid om een kleiner labyrint binnen te lopen of om schrijfinspiratie op te doen in de mooie Hof.

Locatie
Hof van Ede, Ringdijk 10, Bodegraven
Kosten toelichting
E 12,50
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
max. aantal deelnemers: 15
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Hennie Dekker

do 20 juli 2017 20:49
Wees welkom op 11 augustus voor een bijzondere 'reiservaring'!