Activiteit

Symposium ‘App je reuma?!’ kun je zelf aan de slag met reuma?

donderdag 12 oktober 2017   |   19:00 - 21:30 uur   |   Groene Hart Ziekenhuis

Datum: donderdag 12 oktober 2017 (Wereldreumadag)
Tijdstip: 19.00 uur – 21.30 uur (vanaf 18.30 uur inloop met koffie, thee en een informatiemarkt)
Locatie: Groene Hart Ziekenhuis, Green Restaurant

Aanmelding: U kunt zich t/m 5 oktober 2017 aanmelden via info@reumagouda.nl of via www.artrosenetmiddenholland.nl/agenda NB: Als u zich aanmeldt wordt op uw komst gerekend.

Kosten: geen


Reumavereniging Gouda e.o. en Netwerk Reuma en Artrosezorg organiseren dit symposium over zelfmanagement en eHealth. Wat zijn de verschillende mogelijkheden om zelf aan de slag te blijven / aan het roer te staan tijdens het leven met reuma?
Programma
18.30 uur       Inloop met koffie, thee en informatiemarkt
19.00 uur      Welkom en opening door avondvoorzitter Yvonne Balvers, voorzitter Reumavereniging Gouda e.o.
19.05 uur      ‘Een consult bij de reumatoloog’ door een reumatoloog Groene Hart Ziekenhuis
Hoe kan iemand het best zijn consult voorbereiden? Wat komt er aan de orde en welke meetinstrumenten worden er gebruikt? De reumatoloog bespreekt deze punten en is daarnaast benieuwd naar uw (digitale) behoeften voor, tijdens en na het consult.
19.20 uur      ‘Meer grip op uw reuma door de Reuma App?’ door Margot Walter, verpleegkundig specialist intensieve zorg Erasmus MC
De afdeling Reumatologie van het Erasmus MC ontwikkelde een app voor het leven met reuma. Margot Walters gaat in op de mogelijkheden van deze app en de ervaringen van gebruikers, reumatologen en reumaverpleegkundigen.
19.35 uur      ‘Online ontwikkelingen in het GHZ voor (chronische) patiënten’door Marketing&communicatie Groene Hart Ziekenhuis
De ontwikkeling van allerlei online/ehealth toepassingen gaat razendsnel. Wat doet het GHZ op dit gebied en welke mogelijkheden voor (chronische)
patiënten biedt het ziekenhuis al?
19.50 uur      ‘Dansen met reuma’, door Dance for Health. Kom even in beweging!
20.10 uur      Pauze met informatiemarkt

20.40 uur      ‘Zelf hulpmiddelen regelen binnen de gemeentelijke voorzieningen’ door Ellen Fons, consulent en coach Sociale Netwerkversterking, MEE Midden-Holland.
Welke stappen moet iemand ondernemen als hij een hulpmiddel nodig heeft en hoe kan hij hier zijn zelfmanagement behouden? Ellen Fons bespreekt praktische voorbeelden.
21.00 uur      ‘Een leven vol activiteiten én reuma hoe is dat te combineren?’, door Mirjam van Peet, ergotherapeut Goudenhart
Een leven vol activiteiten én reuma, hoe is dat te combineren? Mirjam van Peet geeft aan hoe iemand met reuma richting kan geven aan zijn daginvulling.
21.25 uur      Samenvatting en afsluiting door avondvoorzitter

21.30 uur      Einde

 

 

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
thema:  Gezondheid
datum: do 12 oktober 2017
locatie: Groene Hart Ziekenhuis
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk