Activiteit

Expositie: BODEMSCHATTEN

dagelijks   |   12:00 - 17:00 uur   |   Firma Van Drie

Kunstenaars Lidwine Dellaert en Marianne Lint maakten voor deze tentoonstelling gebruik van natuurlijke materialen uit de aardbodem, vandaar de titel 'Bodemschatten'.

Lidwine Dellaert is gefascineerd door de natuur en de geschiedenis van een locatie. Geschiedenis die sporen achter laat op de locatie, in de grond en daarboven. In de reeks ‘aarden tekeningen en schilderijen’ legt Lidwine de unieke sfeer van een locatie vast met verf, grond en organisch materiaal. Zij gebruikt voor haar werk klassieke schildertechnieken en gemengde technieken.

Marianne Lint werkt in steen, waarbij de gebruikte materialen o.a. graniet, marmer, serpentijn, albast en travertin zijn. De laatste jaren is het werk uitgebreid met bronzen beelden. Deze expositie toont beelden die zij heeft gemaakt uit de bodemschatten van steengroeves in Italië, Zuid Afrika en Azië. Bovendien maakt ze gebruik van de mogelijkheden van metaallegeringen in haar bronzen beelden. De beelden zijn geïnspireerd door muziek en dans.

De opening van de expositie is vrijdagavond 1 september om 20.30 uur en wordt verricht door voormalig museumdirecteur Gerard de Kleijn, muzikaal omlijst door piano en cello van het Leman ensemble. Achter de Kerk 13, Gouda. Openingstijden van de expositie zijn woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. In de weekenden zijn de kunstenaars zelf aanwezig.

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
datum: do 14 september 2017
gestart op: wo 30 augustus 2017
beëindigd op: zo 17 september 2017
meer info over locatie: Achter de kerk 13, Gouda
Nog geen reacties