Activiteit

Uitnodiging opening Begroetingsdag in Gouda Noord

woensdag 27 september 2017 , 8:45 - 12:00 uur

Met nog meer organisaties dan afgelopen jaren wordt woensdagmorgen 27 september aanstaande in Gouda Noord en Achterwillens voor de vierde keer Begroetingsdag georganiseerd. Een dag vol met activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Het Goudse initiatief is geboren op een wijkteamavond in Noord in 2012 rond het thema verbinding en is geïnspireerd door de pedagogische aanpak van de vreedzame school, waar leerlingen persoonlijk in de klas worden begroet 'Je bent gezien. Je hoort er ook bij.'

Dit jaar is er een gezamenlijke start van Begroetingsdag op het voetbalveld van Olympia. Vanaf kwart voor negen zijn alle wijkbewoners uit de omliggende wijken en ouders van leerlingen van harte welkom om vanaf de tribune de opening door wethouder Daphne Bergman en kinderburgemeester Romaissa bij te wonen. Na een optreden door zangeres Isabel de Wit dragen de negentien deelnemende organisaties, waaronder acht scholen, samen het gedicht voor van voormalig stadsdichter Ruud Broekhuizen over Begroetingsdag.

Tegen half tien start de warming up van de eerste groep van 100 basisschoolleerlingen van alle basisscholen in Noord en Achterwillens begeleid door 40 middelbare scholieren van De Meander, GSG Leo Vroman en het Coornhert, als start van sport- en spelactiviteiten verzorgd door Sport.Gouda, Spel aan Huis en Olympia.

In het clubhuis van Olympia geeft het sociaal team rond kwart voor tien een presentatie, waar alle belangstellenden van harte welkom zijn. Het sociaal team is tot 12 uur aanwezig.

Elders in de wijk wordt voorgelezen door leerlingen van GSG Leo Vroman en het Coornhert Gymnasium in klassen van de Wilhelminaschool, Bijenkorf en Luidensschool - gedanst door peuetrs uit groepen 1/2 en Quadrant en de Schaapskooi - bloembollen gepoot en uitgedeeld aan wijkbewoners door Auris Taalplein - cupcakes versierd door kinderen van de Bijenkorf met ouderen in de Savelberg - vertellen ISK-leerlingen hun persoonlijke vluchtelingenverhaal aan scholieren uit groep 7/8 en gaan wijkbewoners met leerlingen van groep 8 van de Wethouder Luidensschool op bezoek in de Smultuin.

Begroetingsdag is mede mogelijk gemaakt door de Brede School Gouda, PLUS Koornneef (fruit bij Olympia) en de Stichting IDB (inclusie en discriminatiebestrijding), die lesmateriaal ter voorbereiding van de gesprekken met ISK leerlingen heeft gedoneerd.

 

Locatie
auto parkeren op het terrein van de Mammoet. Geen parkeerplaatsen bij de vereniging beschikbaar.
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Opening en aansluitend presentatie sociaal team is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: