Activiteit

Kunstenaar Kees Vossestein leest columns over Gouda

vrijdag 17 november 2017   |   20:30 uur   |  

Beeldend kunstenaar Kees Vossestein exposeert zijn werk bij Firma van Drie tot en met 3 december.  In het kader van de tentoonstelling 'Overzicht, landschappen van Kees Vossestein' draagt hij op 2 vrijdagavonden zelf voor uit de stukjes die hij in de loop van de jaren schreef over Gouda. Veel van de columns zijn nog altijd actueel, andere wekken nostalgische herinneringen.

Kees Vossestein was vroeger een bekend activist en kraker in Gouda. Later werd hij onder andere voorzitter van de Culturele Raad en parttime ambtenaar. In de loop van de jaren schreef hij veel bijtende en vermakelijke stukjes over zijn woonplaats. Deze columns verschenen onder andere in de Goudse Kabouterkrant (rond 1970), fantastenblad De Mijt (1979-80), De Goudse Klaroen (1979-1983) en, niet minder scherp, in het gemeentelijke personeelsblad (jaren 90 en 00). Ook op internet liet hij zich niet onbetuigd. 

Op vrijdag 17 en vrijdag 24 november leest Kees Vossestein een selectie van de columns voor bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13 in Gouda. De avonden beginnen om 20.30 uur bij de Firma Van Drie en zijn vrij  toegankelijk.

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen