Activiteit

5-weekse cursus Mindful Run

zaterdag 25 november 2017   |   9:00 - 10:30 uur   |   Aderpolderweg 25, Gouda

Cursusdata: 25 november, 2, 9, 16 en 23 december

Mindful Run is voor iedereen! Je bent van harte welkom om mee te doen, ongeacht conditie of hardloopervaring. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het hier en nu te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment. 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inadement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het hier en nu.

kosten toelichting: €95,- voor de gehele cursus. Meld je aan via http://www.mindfulrun.nl/gouda
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop /les
locatie: Aderpolderweg 25, Gouda
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk
bijzonderheden
Mindful Run betreft een cursus van 5 zaterdagochtenden. Kun je een keer niet komen, dan mag je altijd een les inhalen bij een volgende cursusreeks.