Activiteit

De dialoog in Prinsenhof

elke dinsdag   |   13:30 - 15:30 uur   |   Prinsenhof

In januari starten we in Prinsenhof met dialooggroepen. In deze gespreksgroepen spreken steeds twee keer over een bepaald onderwerp. De onderwerpen zijn gevarieerd, bijvoorbeeld veiligheid in de buurt, hoe het is om ouder te worden of het van betekenis zijn op oudere leeftijd. De groep wordt begeleid door een ervaren gespreksleider. Doel van een dialoog is gezichtspunten en mensen naast elkaar te plaatsen in plaats van tegenover elkaar. De dialoog legt een basis voor betere communicatie en wederzijds vertrouwen en menselijk begrip.

 

Kennis maken met de dialoog en elkaar           23 en 30 januari
Tijdstip: van 13.30 tot 15.30 uur

Kosten: geen

Deelnemers leren elkaar kennen met behulp van de talking stick, een soort zandloper. De persoon met de stick in zijn/haar hand mag spreken, terwijl de anderen luisteren. Als de zandloper leeg is, geeft hij/zij de talking stick door aan een ander die zich dan mag voorstellen.

 

Dialoog over ouder worden                              20 en 27 februari
Tijdstip: van 13.30 tot 15.30 uur

Kosten: geen

Deze twee keer hebben we het over het ouder worden. Hoe is dat voor u? Waar loopt u tegen aan? Wat is er juist fijn aan het ouder worden? We gaan in gesprek met elkaar en elkaars ervaringen horen.

 

Aanmelden: via het Infopunt van Prinsenhof of via Annette Costerman Boodt (T: 06 24251048, E: a.costerman@zorgpartners.nl)

 

kosten: gratis
doelgroep:  Speciaal voor ouderen
gestart op: di 23 januari 2018
beëindigd op: di 30 januari 2018
locatie: Prinsenhof