Activiteit

Filosofie Café Februari

dinsdag 13 februari 2018   |   19:30 - 21:30 uur   |   De Goudse Eend

Op de geboortedag van Henry Rollins en Jerry Springer is er weer Filosofie Café in De Goudse Eend. Het vorige café stond in het teken van een onderzoek naar het #metoo fenomeen. Lastig en weerbarstig, precies zoals we het willen. Welke vraag wordt het dit keer?

Op de tweede dinsdag van januari heten de Stadsfilosoof en gastheer Jeroen je welkom in de Goudse Eend, waarschijnlijk het beste biercafé van Gouda en omstreken! Geen dikdoenerij, geen luchtfietserij, gewoon in dialoog en discussie over een vraag die speelt. Waar zal het in januari over gaan?

Het Filosofie Café heeft een gespreksleider, maar die bepaalt niet wat er wordt besproken. Aan het begin van het Café levert iedereen een vraag in die hij of zij zou willen bespreken. Na een stemronde komt er één vraag naar boven, en die staat die avond centraal.

Filosoferen is het zoeken naar antwoorden, maar het doordenken van de vraag is het belangrijkste doel. Het Filosofie Café heeft een open en democratisch karakter. Iedereen is gelijkwaardig in het gesprek en geeft mede richting aan de filosofische verkenning. De gespreksleider begeleidt de verdieping van de vraag. Gezamenlijk denken we verder en dieper!

kosten: gratis
kosten toelichting: Is gratis, blijft gratis!
doelgroep:  Alle volwassenen
datum: di 13 februari 2018
gestart op: di 13 februari 2018
locatie: De Goudse Eend
Nog geen reacties