Activiteit

Expositie Paul Stamps en Rien Potters: CONTRAST

dagelijks   |   12:00 - 17:00 uur   |   Pand Roodbol | Firma van Drie

Bij Firma Van Drie is van 21 februari t/m 11 maart de duotentoonstelling ‘Contrast’ van kunstenaars Paul Stamps (sculpturen en wandreliefs) en Rien Potters (schilderijen) te zien.

Paul Stamps is gestart als klassiek beeldhouwer halverwege de jaren 70 en experimenteert tegenwoordig met nieuwe kunstvormen. Zijn zoektocht om zich op een nieuwe manier uit te drukken, ontpopte zich tot een zeer persoonlijke, geabstraheerde reliëfvorm met figuratieve elementen, dat uiteindelijk leidde tot een grote ommezwaai, nu naar de conceptuele kunst. In zijn soms manshoge sculpturen en sculptuurgroepen neemt hij de moderne beeldtaal onder de loep. Ondanks zijn experimenteerdrift heeft hij de reliëfvorm nooit uit het oog verloren. Zijn laatste wandreliëfs zijn vervaardigd uit houten platen, sommige verwijzen naar invloedrijke twintig-eeuwse kunstenaars als Kasimir Malevitsj en Pablo Picasso.  Zijn meest recente objecten snijden juist actuele thema's aan.

Rien Potters is geïnteresseerd in mensen, hun gedrag en over dat wat ze wel en niet kunnen. Zijn werk is veelal figuratief en realistisch, vervormd en vaak absurd en dromerig. Dit is onder meer te zien in bizarre strand- en badscènes, gemaakt  in aquarel en in olieverf op doek en paneel. Deze werken zijn realistisch, fijnzinnig van penseel en vertekend. Daarnaast is er een serie met als thema ‘baden en douchen in huis’ en een reeks aquarellen met wisselende thema's over mensen, hun doen, hun wensen en dromen.

Terugdenkend aan Italië heeft Rien Potters onder het motto “Viva Italia” aquarellen met een impressief bovenaanzicht van Italiaanse kathedralen en tempels gemaakt. Zijn interesse voor landschap van bovenaf zien we ook terug in subtiele kleurrijke aquarellen met het bovenaanzicht van de polder, waarbij het polderlandschap tot een haast abstracte kubistische structuur is vervormd.

 


 

kosten: gratis
type:  Tentoonstelling
gestart op: wo 21 februari 2018
beëindigd op: zo 11 maart 2018