Activiteit

Moestuincursus voor beginners op Goudasfalt

tweewekelijks: elke woensdag   |   19:30 - 21:30 uur   |   GOUDasfalt

Denk je midden in de zomer ook vaak “wat zou het toch leuk zijn om mijn eigen groenten en kruiden in de tuin te kunnen oogsten”, en begin je er steevast te laat of niet aan, omdat je niet weet waar je moet beginnen?

Start dan dit jaar samen met IVN IJssel en Gouwe en de Warmoezerij op GOUDasfalt de Moestuincursus.

Onder leiding van IVN Natuurgids en warmoezier Marjan van Alphen gaan we in een serie van 6 avonden samen een deel van de moestuin op GOUDasfalt inrichten en onderhouden. Zij zal jullie gedurende het seizoen steeds begeleiden bij de actuele uitdagingen van dat moment. De vaardigheden en kennis die je op doet in de cursus kun je direct in je eigen tuin en/of potten toepassen.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: opstellen tuinplan (met zaai- en pootkalender), bodem- en tuinanalyse, smaakontdekking, plaagdieren, onkruiden, bemesting, oogsten en verwerken, winterklaar maken.

De Moestuincursus voor beginners wordt gegeven op 6 avonden: 7 en 21 maart, 4 en 18 april, 16 en 30 mei van 19.30 tot 21.00/21.30 uur bij IVN IJssel en Gouwe en de Warmoezerij op Goudasfalt. Leiding: Marjan van Alphen, IVN natuurgids en warmoezier.

De cursusprijs bedraagt € 120 inclusief cursusboek en materiaal. De cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Je kunt je nu al opgeven op info@ivn-ijsselengouwe.nl

doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop /les
thema:  Natuur / dieren
gestart op: wo 7 maart 2018
beëindigd op: wo 30 mei 2018


1 reactie

Alexandra Cornelisse

Ik ben wel geïnteresseerd
2-mrt-2018 14:34
Wil je ook reageren? Meld je dan aan