Activiteit

Stap mee! ... in Goverwelle is weer van start na de Corona stop!

elke Dinsdag   |   10:30 - 11:30 uur   |   Gezondheidscentrum Goverwelle

Ook in 2020 zal Gouda meedoen met de Nationale Diabetes Challenge. SPORT•GOUDA heeft na het succes van 2018 en 2019 de wandel mogelijkheden uitgebreid. Naast de samenwerking met Gezondheidscentrum Korte Akkeren, hebben ook Gezondheidscentrum Goverwelle en Huisartsenpraktijk Klein Iterson zich samengevoegd met SPORT•GOUDA. Patiënten van deze praktijken kunnen wekelijks wandelen met een sportprofessional en zorgverlener op weg naar een betere gezondheid. Het is namelijk bewezen dat wandelen bij diabetes kan leiden tot afname van medicatie. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten, ook mensen zonder diabetes of mensen van een andere huisartsenpraktijk.

Er wordt rekening gehouden met alle niveaus. 

Wil je ook mee wandelen? Dat kan!

Kom naar één van de wandelmomenten en meld je aan bij de begeleider van SPORT•GOUDA. Op de volgende momenten wandelen wij:

- Dinsdag om 10:30 uur starten we bij Gezondheidscentrum Goverwelle

 

Over de Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim € 9.200,-. Jaarlijks brengt de Nationale Diabetes Challenge duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl toe te passen. De Nationale Diabetes Challenge laat zien dat iedere stap telt.

 

Informatie & inschrijven
Meer weten of aanmelden? Bekijk de flyer voor de Diabetes Challenge in Kort Haarlem, Korte Akkeren of Goverwelle of neem contact op met Sabine Slootweg van SPORT•GOUDA via sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl of via tel. 0182-590910.

Wilt u zich direct inschrijven? Dat kan door een mail te sturen naar sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl

 

Kosten: € 2,50 per wandeling

Kosten toelichting
€ 2,50 per wandeling
Doelgroep
Alle volwassenen
Datum di 8 september 2020
Gestart op
di 21 juli 2020
Beëindigd
ma 28 september 2020
Andere locatie
Gezondheidscentrum Goverwelle, Middenmolenplein 1, Gouda