Activiteit

Stap mee! .... in Korte Akkeren

elke dinsdag   |   19:00 - 20:00 uur   |   Gezondheidscentrum Korte Akkeren

Ook in 2019 zal Gouda meedoen met de Nationale Diabetes Challenge. SPORT•GOUDA heeft na het succes van 2018 de wandel mogelijkheden uitgebreid. Naast de samenwerking met Gezondheidscentrum Korte Akkeren, hebben ook Gezondheidscentrum Goverwelle en Huisartsenpraktijk Klein Iterson zich samengevoegd met SPORT•GOUDA. Patiënten van deze praktijken kunnen wekelijks wandelen met een sportprofessional en zorgverlener op weg naar een betere gezondheid. Het is namelijk bewezen dat wandelen bij diabetes kan leiden tot afname van medicatie. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten, ook mensen zonder diabetes.

Er wordt rekening gehouden met alle niveaus. In september wandelen we uiteindelijk, samen met alle deelnemers uit heel Nederland, de finaleloop op het Diabetes Challenge Festival. Het doel is dat iedereen dan minimaal 5 km kan lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Wil je ook mee wandelen? Dat kan!

Kom naar één van de wandelmomenten en meld je aan bij de begeleider van SPORT•GOUDA. Op de volgende momenten wandelen wij:

- Dinsdag om 19:00 uur starten we bij Gezondheidscentrum Korte Akkeren (achteruitgang van het gezondheidscentrum, Jacob van Lennepkade 4)
- Donderdag om 10:00 uur starten we bij Gezondheidscentrum Korte Akkeren (achteruitgang van het gezondheidscentrum, Jacob van Lennepkade 4)

 

Over de Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim € 9.200,-. Jaarlijks brengt de Nationale Diabetes Challenge duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl toe te passen. De Nationale Diabetes Challenge laat zien dat iedere stap telt.

 

Informatie & inschrijven
Meer weten of aanmelden? Bekijk hier de flyer voor de Diabetes Challenge in Kort Haarlem, Korte Akkeren of Goverwelle of neem contact op met Denise Blom van SPORT•GOUDA via denise.blom@sportpuntgouda.nl of via tel. 0182-590910.

Wilt u zich direct inschrijven? Dat kan door een mail te sturen naar denise.blom@sportpuntgouda.nl

kosten toelichting: € 2,50 per wandeling

kosten toelichting: € 2,50 per wandeling
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop /les
datum: di 17 september 2019
gestart op: di 12 februari 2019
eindigt op: za 28 september 2019
meer info over locatie: Achteruitgang Gezondheidscentrum Korte Akkeren: Jacob van Lennepkade 4, Gouda