Activiteit

Youth - Alpha: gratis, gezellig en geen gedoe!

elke donderdag   |   18:30 - 21:30 uur   |  

Ben je tussen de 16 en 20 jaar? Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Of wil je meer te weten komen over het katholieke geloof? Doe dan mee met de Alpha-cursus in de Rooms Katholieke Josephkerk in Gouda. Het is gratis, gezellig en geen gedoe! ;-) Dit wordt epic, dus zorg dat je erbij bent!

Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarbij je op een ontspannen manier meer ontdekt over de basis van het katholieke geloof. Het is gratis, leerzaam en ook gewoon leuk! 

Wat kun je verwachten?
Elke avond begint met een gezellige maaltijd, waarna een spreker op een begrijpelijke manier uitleg geeft bij de hoofdvraag van die avond. De spreker kan zomaar een kloosterbroeder of -zuster zijn, een priester of andere professional die actief is binnen de Kerk. Ze gaan in op vragen als: Wie is Jezus? Waarom stierf Hij aan het kruis? Waarom en hoe kun je bidden? En hoe zit het met de Kerk? In gespreksgroepen praat je hierover verder onder begeleiding en in ontspannen sfeer. Voor elke mening is ruimte. 

De avonden zijn tegelijk met de alpha voor de niet-jongeren. Je eet met de hele groep (jullie zitten als jongeren gezellig bij elkaar aan tafel) en ook de inleiding volg je met de hele groep. Hierna je met alleen jongeren samen doorpraten in je eigen deelgroep. 

Praktische informatie
Wanneer? 10 bijeenkomsten op donderdagavond, beginnend op 3 oktober en een cursusdag op zaterdag 7 december. Ga naar www.sintjandd.nl/alphacursus voor een compleet overzicht van de cursusdata. 

Waar? Antoniuszaal, naast de Josephkerk (Aalberseplein 2, Gouda).
Kosten? De Alpha-cursus wordt gratis aangeboden. Een vrijwillige bijdrage voor de maaltijd is gewenst.

Aanmelden? Tot 1 oktober, via www.sintjandd.nl/alphacursus

kosten gratis
kosten toelichting Vrijwillige bijdrage voor het diner is gewenst
leeftijd Vanaf 16 t/m 20 jaar
datum do 19 december 2019
gestart op do 3 oktober 2019
beëindigd op do 20 februari 2020
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk

Maximum aantal deelnemers: 40

Meld je aan