Activiteit

World Cleanup Day op zaterdag 21 september 2019

zaterdag 21 september 2019 , 9:00 uur

Op zaterdag 21 september is het zover: World Cleanup Day. Net als vorig jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Nederland doet natuurlijk mee! Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen.

Door het hele land worden op World Cleanup Day acties georganiseerd. Samen met bedrijven, scholen, sportverenigingen, vrienden, familie en buren gaan we die dag aan de slag om het zwerfvuil in Nederland op te ruimen.

Je kunt op twee manieren meedoen:
- Organiseer zelf een cleanup en zet hem op de kaart!
- Sluit je aan bij een al aangemelde opruimactie (zie kaart)
In Gouda staan al diverse activiteiten op de kaart!

Op de kaart van Nederland vind je een overzicht van alle opruimacties die tot dusver zijn aangemeld. Klik op “Doe mee!” en meld je aan op de kaart!

Kun je zaterdag 21 september niet en/of wil je al eerder aan de slag: op vrijdag 20 september is het Keep it Clean Day! een landelijk initiatief dat alle Nederlanders uitdaagt om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen.

 

 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: