Activiteit

Boomfeestdag Gouda! Kom ook op woensdag 20 november!

woensdag 20 november 2019   |   9:00 - 11:00 uur   |   Plazuidplein/Plateelstraat en...

Kom ook!! Op woensdagochtend (van 9:00 – 11:00 uur) 20 november vieren we (ODMH, Gemeente Gouda en de Tuinambassadeurs) samen met leerlingen van de Johannes Calvijn school BOOMFEESTDAG. Het feest is rondom Plazuidplein/Plateelstraat en de Raam. De organisatie is in handen van ODMH. Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd (op een woensdag in de tweede helft van maart.) Ruim 100.000 kinderen van basisscholen uit heel Nederland vieren deze dag op geheel eigen manier.

Zo worden er tijdens de viering van Nationale Boomfeestdag jaarlijks bomen gepland om kinderen op deze manier bewust te maken van het nut van bomen.

De ODMH organiseert jaarlijks de Boomfeestdag voor de gemeente Gouda. Sinds 2015 gebeurt dit in het najaar, omdat dit gunstiger is voor het aanslaan van de bomen. Wij stellen dan een educatief programma op. Ieder jaar is er ook een wethouder aanwezig.

Kinderen zijn de volwassenen van morgen en als zij het belang van bomen in de natuur inzien, gaan zij zich later ook inzetten voor een groene, leefbare wereld.

kosten gratis
locatie Plazuidplein/Plateelstraat en de Raam (vlakbij Buurthuis de Speelwinkel)