Activiteit

Wereldlichtjesdag Gouda 2019

zondag 8 december 2019   |   18:30 - 20:30 uur   |   Het Oude Stadhuys

Elke 2e zondag in december wordt wereldwijd Wereldlichtjesdag gehouden. Op 8 december 2019 steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang geleden het afscheid. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten!

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Na een onderbreking van een paar jaar organiseren we dit jaar Wereldlichtjesdag weer in Gouda. Iedereen is van harte uitgenodigd in de Burgerhal van Het Oude Stadhuys vanaf 18.30. We starten om 19.00. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

(Een kleine bijdrage in de kosten van deze avond wordt op prijs gesteld, maar voelt u zich geenszins verplicht.)

Programma
Iedereen die dat wil kan de naam van zijn of haar kind opgeven en kan een kaarsje aansteken als we de namen voorlezen. We zullen de avond omlijsten met muziek en mooie woorden. Als u er behoefte aan heeft, voelt u zich dan vrij een foto van uw kind mee te nemen, we zullen die avond zorgen voor een mooie plek om de foto neer te zetten of op te hangen.

kosten: gratis
kosten toelichting: een vrijwillige eigen bijdrage wordt gewaardeerd. Hiermee kunnen wij volgend jaar opnieuw een bijeenkomst mogelijk maken.
thema's: Rouw, herdenken
datum: zo 8 december 2019