Activiteit

15e Expositie GoudsWerk

za 7 dec 2019 - za 29 feb 2020   |   9:00 - 16:30 uur   |   Gouwestein Zorgcentrum

15e expositie GoudsWerk
 
Vanaf 7 december 2019 tot en met 29 februari 2020 is de 15e expositie GoudsWerk in Gouwestein van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda te bewonderen.
We hebben weer een kleurrijke expositie voor u samengesteld.
 
De organisatoren van deze expositie Janny de Keijzer en Sjouk Engels nodigen u uit om de kunstwerken van Wouter Eelkman Rooda (schilderijen), Vania Bouwmeester – Pentcheva (schilderijen) en Didi Petri (bronzen beelden) te komen bekijken.
 
Wouter Eelkman Rooda
De expositie van Wouter bestaat uit een selectie van zijn schilderijen van 2018 en 2019. Met sporttape maakt hij abstracte, minimalistische werken. Deze vorm van tape fascineert hem vanwege de structuur en de combinaties die je er mee kan maken. Het katoen dat door de tape verweven zit maakt dit materiaal uniek en interessant.
Hij begint met het aanbrengen van tape op de ondergrond, daarna brengt hij verf of een ander materiaal aan op de tape. Vervolgens verwijdert hij het geheel en plaatst de stroken in een andere volgorde opnieuw op de ondergrond. Dit wordt herhaald tot de compositie naar zijn zin is.
Wouter woont niet meer in Gouda maar woont en werkt in Amsterdam waar hij zich in 2014 is gaan verdiepen in abstracte kunst. Door veel kunst te bekijken is hij zijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Hij laat zich inspireren door van alles om hem heen in de stad of natuur en krijgt ideeën door te spelen met het materiaal en te experimenteren. Vaak ontstaan de mooiste structuren door een opzet weer los te trekken of kapot te scheuren. De toevallige schoonheid die daarmee ontstaat boeit hem elke keer weer.
Het werk van Wouter kunt u alvast bekijken op zijn website www.eelkman.nl
 
Vania Bouwmeester - Pentcheva
In deze 15e expositie GoudsWerk zijn werken van Vania te zien van 1997 tot heden.
Abstracte schilderijen op doek of paneel gemaakt met acryl, gemengde technieken en pastellen op fluweel en papier.   
Zij wordt geraakt en geïnspireerd door emoties, herinneringen, gevoelens en gedachten, die meestal zijn voortgekomen uit haar reizen, zowel in de natuur als in stedelijke omgevingen.
Schilderen is voor haar een basisbehoefte. De kunstwerken weerspiegelen haar instinctieve gevoel voor de betekenis van kleuren en zijn een weg naar haar innerlijke zelf, een resultaat van haar ervaringen en een pad naar nieuwe ontdekkingen. Haar werken zijn een mix van spontaniteit en zorgvuldig doordachte opbouw, waarbij dikke lagen gebruikt worden voor textuur en dunne, afgewassen lagen om diepte te scheppen. Voltooide werken worden zo gedefinieerd door textuur en kleurlagen; door combinaties van vormen en composities, die zijn gedreven door emoties. Ze onderzoeken de relatie tussen door de mens gevormde structuren, door licht en de natuurlijke wereld. Ze zijn gedachten en emoties.  
Vania is in Bulgarije geboren. In 1994 is zij afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Sofia, Bulgarije, met een MA in Scenografie. Na een aantal jaren in Bulgarije te hebben gewerkt, ging zij voor 4 jaar naar Zuid-Afrika.
Zij is met haar echtgenoot teruggekeerd naar Europa en woont en werkt in Gouda. Zij wonen nu al 18 jaar in Gouda en Vania voelt zich echt een Gouwenaar.
Reizen daagt haar artistieke taal uit. Ze moet elke keer weer een nieuwe manier zoeken om haar ontdekkingen tot uitdrukking te brengen.
Kleuren zijn heel belangrijk voor haar. Ze komen spontaan in haar werken en vormen de krachtigste beschrijving van haar eerste gedachten. Zo brengen de kleuren een schilderij daadwerkelijk tot leven.
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan alvast op haar website www.vaniapentcheva.nl
 
Didi Petri
Didi is geboren te Den Haag in 1958 en is voornamelijk autodidact. Boetseren is haar grootste passie.  Na een tijd niets aan kunst te hebben gedaan, (nadat een docent vond dat er weinig talent zat) heeft ze toch maar weer de klei en boetseerwas ter hand genomen.
Nu exposeert zij regelmatig in diverse galeries door het hele land.
Haar inspiratie haalt zij uit het observeren van mens en natuur.
Zij volgt regelmatig workshops in bronsgieten en modelstudies en werkt graag naar levend model.
Over het algemeen is haar werk figuratief en organisch, maar abstractie is haar ook niet vreemd. De essentie van het lichaam en zijn bewegingen zoveel mogelijk te treffen is voor haar een boeiende zoektocht.
Creëren betekent voor haar plezier, spelen en experimenteren, uit het niets iets opbouwen, geduld en vertrouwen, positieve energie, voelen, bewustwording, verwerking, vrijheid in denken en doen. In haar werk is zij op zoek naar emotie, spanning, balans en beweging in vorm, lijnen en kleurvlakken.
De intentie van haar werk is om het materiaal te laten leven zoals de mens kan leven in vloeiende lijnen en gratie om zo de hand van de kijker te verleiden het beeld aan te raken en te strelen.
Tegenwoordig richt ze zich meer op de digitale kunst, het schilderen en tekenen met diverse teken-, fotografie- en schildersoftware. Zij maakt ook kleurrijke abstracte en figuratieve digitale schilderijen.
Didi werkt ook in opdracht.
Op de website van Didi kunt zowel de bronzen beelden als haar schilderijen bewonderen. www.didipetri.nl
 
Deze 15e expositie GoudsWerk mag u niet missen. Mocht u interesse hebben in een kunstwerk neem dan contact op met de kunstenaar.
U kunt de kunstwerken in de expositie bekijken vanaf 7 december 2019 tot en met 29 februari 2020 op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 en op zaterdag van 09.30 tot 15.30 uur.
Wellicht vindt u een leuk cadeau in deze expositie.
En de koffie/thee staat klaar!

Kosten
Gratis
Datum za 21 december 2019
Gestart op
za 7 december 2019
Beëindigd
za 29 februari 2020