Activiteit

Feldenkrais-lessen

elke dinsdag   |   19:30 - 20:45 uur   |   De Berk

OOK OP WOENSDAG OM 9.00 UUR. Er start een nieuwe serie lessen ‘Bewustworden door bewegen’ (‘Awareness through movement’) op basis van de Feldenkrais-methode.

  • Je beweegt langzaam volgens uitgekiende instructies – meestal, maar niet altijd, lig je op de grond.
  • Je oriënteert je meer op je botten en de structuur van je skelet dan op je spieren - hierdoor laten je spieren direct al spanning los en ben je ontvankelijker voor nieuwe informatie.
  • Je richt je op wat goed voelt en gaat niet verder dan wat prettig voelt - hiermee zet je je brein ertoe aan de  gemakkelijkste weg te zoeken.
  • Je gebruikt je aandacht – hierdoor gaan beperkende patronen verschuiven en worden delen van jezelf met het geheel verbonden: dit is een krachtige manier om je lichaam beter uit te lijnen: je balans verbetert.
    Je maakt spelenderwijs jouw manier van bewegen natuurlijker, efficiënter en lichter – ongemakken bij het bewegen kunnen verdwijnen of verzachten.


Feldenkrais is een zgn. body-mindbenadering: het gaat altijd zowel over je lichaam als over je brein. De effecten reiken dus verder dan alleen je manier van bewegen. Feldenkrais is ook holistisch omdat het nooit over het afzonderlijke deel, maar altijd over het geheel gaat.

Door goed waar te nemen wat er gebeurt wanneer je beweegt – dus voelen HOE jij het doet – spreek je je ingebouwde mogelijkheid om te veranderen aan. Je bent jezelf aan het herprogrammeren. De kwaliteit van je bewegingen verbetert doordat je brein de gemakkelijkste, meest aangename, weg zoekt.

Het resultaat is meer soepelheid én meer stevigheid (balans, evenwicht). Dat zijn de vruchten van een betere coördinatie! Logisch, want een betere  samenwerking tussen alle onderdelen die bij het bewegen betrokken zijn zorgt voor minder over- en onderbelasting van de afzonderlijke delen. Het hele samenspel wordt economischer en daarmee lichter en prettiger en zelfs eleganter. Hierdoor ben je vrijer in het maken van keuzes en het volgen van je pad en tegelijk krijg je meer vaardigheid in het omgaan met tegenslagen.

Op deze manier heb je (weer) meer plezier in bewegen en kun je tegelijk duurzamer met jezelf omgaan. Heb je iets met persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid? Voel je dan welkom in deze lessen!

 

kosten toelichting Je investeert in jezelf: per serie € 13,00 per les of, wanneer je niet wekelijks komt € 16,00 per les.
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop / les
datum di 14 januari 2020
gestart op di 7 januari 2020
beëindigd op di 31 maart 2020
meer info over locatie Parkeren op het terrein of in de omliggende straten.
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk