Activiteit

Expositie: ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting

wo 8 apr 2020 - zo 19 apr 2020   |   12:00 - 17:00 uur   |   Firma Van Drie

Curator André Groeneveld kwam zo’n twintig jaar geleden voor de eerste keer in ArToll, de kunstruimte op het terrein van een psychiatrische inrichting in het Duitse Bedburg-Hau, net over de grens met Nederland. Hij was verrast door het gebouw, de ruimten, de beladen plek maar zag er ook een paradijs in voor kunstenaars en diverse mogelijkheden om er een kunstproject te organiseren. Toch duurde het nog een aantal jaren voordat het project “Verrückt/Verrukt” in oktober 2018 van start ging met kunstenaars van de Kunststichting Firma Van Drie in Gouda.

Groeneveld selecteerde kunstenaars van uiteenlopende disciplines die in staat waren een week lang als artists-in-residence op locatie te kunnen werken. Het resulteerde in de volgende negen deelnemende kunstenaars: Frances van Gool (knipsels), Mieke de Haan (tekeningen), Claudia Huft (schilderijen, tekeningen), Jan Mostert (houten sculpturen), Bram Tackenberg (fotografie), Ria Volk (wandtekeningen, film), Arjenne Vossepoel (installatie), Kees Vossestein (tekeningen) en Petra Werlich (tekeningen en sculpturen). Volledig verzorgd konden zij zich een week lang geconcentreerd storten op het ‘scheppen’ en het werd een verrückter, verrukkelijke week in het paradijs ArToll.

Een selectie van de in die week gemaakte kunstwerken plus een beetje ArToll sfeer valt te zien en te ervaren in de expositie ‘ArToll – verrückt/verrukt … een inrichting’ bij Kunststichting Firma Van Drie in Gouda.

Beeld: Ria Volk – wandtekening (foto André Groeneveld)

kosten gratis
type:  Tentoonstelling
datum vr 10 april 2020
gestart op wo 8 april 2020
beëindigd op zo 19 april 2020