Activiteit

Verhalencafé met open podium en voorsteling "Aan de voet van een droom"

zondag 6 september 2020   |   15:00 - 16:45 uur   |   Cultureel Centrum Concordia

Iedereen kan verhalen vertellen. Dat gebeurt spontaan en de hele dag door. Sommige verhalen zijn zo mooi dat ze een podium verdienen. Het theater is te groot en de schuifdeuren zijn te krap. Voor dat soort verhalen is er het Verhalencafé. Voor 2020 staan ze gepland op:
- 6 september
- 25 oktober
Alle Verhalencafés vinden plaats op een zondagmiddag bij grandcafé Concordia in Haastrecht.

Ieder Verhalencafé heeft dezelfde opzet: vóór de pauze een open podium met drie plekken en ná de pauze een vertelvoorstelling van een (semi)professionele verhalenverteller. Het open podium is bedoeld voor iedereen die zijn verhaal wil delen. Je hoeft niet ervaren te zijn. Wat telt is het plezier in vertellen. Als je wilt kan je vooraf nog tips en trucs krijgen om je verhaal nog beter over het voetlicht te krijgen. Je verhaal duurt maximaal 10 minuten. Tussen de 10-minuten verhalen door wordt een muzikale draad gespannen. De luisteraars kunnen door dat muzikale intermezzo even loskomen van het verhaal dat ze zojuist gehoord hebben en zich voorbereiden op de volgende.

Aanmelden voor open podium
Wil jij graag je verhaal vertellen op het open podium? We hebben per café drie plekken te vergeven. Mocht het open podium al vol zijn, geen nood, je kunt je altijd weer aanmelden voor het volgende Verhalencafé. Er wordt geen wachtlijst aangelegd. Vind je het leuk om de muzikale draad tussen de verhalen te verzorgen? Laat het ons weten. Vertellers en muzikanten kunnen een mail sturen naar info@verhalencompagnie.nl.

PROGRAMMA 6 SEPTEMBER

Tijden
14.30u Inloop
15.00u Open podium
Pauze
16.00u Aan de voet van een droom,  muzikale vertelvoorstelling door Ailun Elzenga en David Samson
16.45u Einde

Open podium
- Annet Breure met een plantenverhaal
- Hanneke Wiersma met het familieverhaal van Van der Kop uit Schoonhoven
- Esther de Jong met een verhaal uit haar hoge hoed, oftewel verrassing!

Na de pauze geen 10-minuten verhalen meer. Dan is het tijd voor de gastverteller Ailun Elzenga. Ze heeft in 2018 meegedaan aan Verhalen tussen Oud en Nieuw en wist veel mensen te raken met haar intieme kerstverhaal. Ook nu heeft ze weer een prachtig verhaal voor u in petto.

Aan de voet van een droom
door Ailun Elzinga en David Samson

In de verhalen die Ailun vertelt, is ze altijd opzoek naar de kracht die in een mens schuilt, de verwondering en liefde voor het leven en hoe de ervaring van het leven je dichter bij jezelf brengt. Ze verhaalt over een man, die na het verlies van een dierbare, het besluit neemt zijn droom na te jagen. Hierdoor creeert hij iets prachtigs. Het verhaal wordt muzikaal begeleid door David Samson. David is een muzikale goudsmid die met percussie-instrumenten de mensen meeneemt op een muzikale reis.

 Ailun Elzenga, docent aan  de Nationale Vertelschool, en altijd vol nieuwsgierigheid naar levensverhalen van anderen is een sprankelende vertelster. Vertellen is voor haar een manier om het leven te vieren, te doorgronden en te eren.

 Ailun: “Ik  heet je in deze bijzondere tijd welkom om samen te luisteren!”

Coronamaatregelen:
Het verhalencafé wordt met in achtneming van de coronamaatregelen georganiseerd.

Meld je aan

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
donatie in de hoed
Doelgroep
Alle volwassenen
Datum zo 6 september 2020
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
Documenten

Maximum aantal deelnemers: 40

Meld je aan