Activiteit

Lezing Goudader: monnik Thomas Quartier

dinsdag 29 september 2020 , 20:00 - 22:00 uur

Goudader is een nieuw initiatief in de stad Gouda. “ Je hoort ‘ Gouda’ natuurlijk al terug in de naam, vertelt David van Veen, “ en geeft het woord ‘ goud’ aan dat we iets willen opdiepen dat waardevol is en van betekenis. Het woord ‘ader’ verwijst naar levensader; het gaat om iets essentieels, om levenskracht. Goudader organiseert dus lezingen die de diepte ingaan.”
 
Goudader besteedt dit jaar aandacht aan de spiritualiteit zoals we die in kloosters vinden. Van Veen die ook zelf aan een abdij verbonden is, wijst er op dat kloosters al eeuwenlang plekken zijn waar mensen de stilte zoeken en op adem komen. Plaatsen die uitnodigen om te luisteren, om te vertragen en bewust om te gaan met je tijd. David van Veen: “Je zou je af kunnen vragen: Hoe vind je het klooster in je eigen leven? Wat kunnen we van kloosterlingen leren? Juist nu we door Corona misschien zelf wel in een ‘ onvrijwillig’ klooster zijn beland….”

Op dinsdag 29 september 2020 wordt de eerste lezing gegeven door hoogleraar en  Benedictijner monnik Thomas Quartier ( 1972) Quartier doceert rituele en liturgische studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en liturgische en monastieke spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast is hij verbonden aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen en gasthoogleraar aan de Benedictijnse Hogeschool Sant Anselmo in Rome.  Hij is monnik van de Willibrordsabdij in Doetinchem.

 

DE LEZING IS OOK VIA EEN LIVESTREAM TE VOLGEN

 

Locatie
De Veste
Kosten toelichting
5 euro
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Documenten
maximum aantal deelnemers
80
Deel dit: