Activiteit
    LET OP: Deze activiteit wordt nog niet op de kalender gepubliceerd

IDFA Extended Satellietfestival in het Filmhuis

do 12 nov 2020 - zo 6 dec 2020   |   0:00 - 0:00 uur   |   Filmhuis Gouda

Dit jaar doet Filmhuis Gouda als het ware live mee met IDFA, het grote internationale documentaire-festival.

Tot en met zondag 6 december zijn de volgende zes IDFA-documentaires te zien:

NOTTURNO is een impressionistisch verslag (van de maker van SACRO GRA en FUOCOAMMARE) in bloedmooie beelden van de bewoners in de grensstreken van Irak, Syrië en Libanon, die al generaties lang een normaal leven proberen te leiden.

De Russische regisseur Victor Kossakovsky (AQUARELA) richt in GUNDA zijn camera eens niet op grootse landschappen, maar (als vegetariër) op het leven van zeug Gunda, en dat van een handvol andere dieren op een idyllische boerderij. Een eerbetoon aan het dierenbestaan, in zwart-wit.

In het prijswinnende SONGS OF REPRESSION ontvouwt zich langzaam een beeld van heden en verleden van een Chileens bergdorp, bevolkt door Duitsers (van oorsprong), jarenlang als een soort sekte geleid door een ex-nazi als guru. De resterende, blonde bewoners worstelen er duidelijk mee, maar zingen (daarom) toch liever vrolijk over bergen en dalen…

SILENCE OF THE TIDES is een filmisch hoogstandje over het Waddengebied. Beelden zonder enige dialoog of uitleg, tonen de breekbare relatie tussen mens en natuur. Een film die in- en uitademt op het ritme van de getijden.

Een docu over compassie, op de grens van documentaire, is BLOODY NOSE, EMPTY POCKETS. Deze ode aan een typisch Amerikaanse buurtkroeg is verliefd op gezichten. Elke kroegtijger wordt gewaardeerd. We zien hun potentie, ook als ze daar nooit wat mee deden. En hun pijn, ook als ze die zelf niet erkennen of kunnen beschrijven.

Tot slot THE MOLE AGENT, een kruising tussen docu en droogkomische spionage-film rond de 83-jarige Sergio die undercover gaat in een Chileens bejaardentehuis. Dat biedt gaandeweg een intieme blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd. 

Kaarten voor deze festivalfilms in het Filmhuis zijn nu online te koop.

Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 14 jaar
Thema Kunst / cultuur / creatief, IDFA EXTENDED: documentaires
Datum  zo 6 december 2020
Gestart op
do 12 november 2020
Beëindigd
zo 6 december 2020
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
info@filmhuisgouda.nl