Activiteit

Expositie: Duistere Lichten

wo 16 dec 2020 - zo 10 jan 2021   |   12:00 - 17:00 uur   |   Firma Van Drie

Saskia Serlé en Arjan Velner exposeren lichtkunstwerken, sobere stillevens en lucide landschappen in de expositie 'Duistere Lichten', te zien van 16 december t/m 10 januari a.s.
Een bijzonder onderdeel van deze expositie zijn de geheimzinnige lichtkunstwerken die Saskia en Arjan samen maken. Een dodecaëder (een figuur met twaalf vijfhoekige vlakken van gelijke afmetingen) waar je je verliest in een oneindige ruimte.  Een duister doodshoofd met een hoorn en draaiende oogleden, een ruimteschip met wuivende pilasters, een onderzee landschap met tropische kleurenschakeringen. Bij Saskia en Arjan beweegt het, maakt geluid en geeft het licht in de duisternis.

Hun materiaal bestaat uit min of meer toevallige vondsten op Marktplaats en in tweedehands winkels, vondsten die ideeën opleveren of al bestaande ideeën mogelijk maken. Al werkende ontstaan bijzondere vormen. Als je goed kijkt zijn veel van die onderdelen te ontdekken.

Daarnaast vormen de lucide landschappen van Saskia op de tentoonstelling een levendige, kleurrijke achtergrond. Landschappen van over de hele wereld zijn de basis voor deze schilderijen, die zijn ontstaan uit onderzoek op Google earth. Als je goed kijkt zijn landschappelijke elementen te herkennen. Rijstvelden, wadi’s, meanders, pingo’s, landslides, heuvelruggen, canyons.

De sobere stillevens vertellen elk hun eigen verhaal, een uitgelopen zoete aardappel in een olielampje, balletschoenen bij gekraakte noten, schaapjes op een hoed.

Kosten
Gratis
Gestart op
wo 16 december 2020
Beëindigd
zo 10 januari 2021