Activiteit

19e expositie GoudsWerk

za 12 jun 2021 - di 31 aug 2021   |   9:30 - 16:00 uur   |   Gouwestein Zorgcentrum

De 19e expositie GoudsWerk is in de maanden juni, juli en augustus te bezoeken in de locatie Gouwestein aan het van Bergen IJzendoornpark 7.
De kunstenaars Else Hofstede (collages van stoffen), Henny van Velzen (keramiek) en Joke Pols (schilderijen)tonen graag hun prachtige kunstwerken.
Wilt u al een voorproefje nemen, kijk dan op onze website (www.GoudsWerk.wordpress.com).
De vrijwilligers van de exposities GoudsWerk, Janny de Keijzer en Sjouk Engels, zijn super enthousiast over de diversiteit van de kunstwerken en vinden het heel leuk als u in de komende maanden de expositie gaat bezoeken.
We kunnen nog steeds geen officiële opening houden, maar u bent van harte welkom deze expositie te komen bekijken. Mocht u meer willen weten over een kunstwerk, dan kunt u contact opnemen met de kunstenaar.
De openingstijden van deze expositie zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur en in het weekend van 09.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.
Else Hofstede (Collages van stoffen)
Helen en spelen. 
Een collage van stof is spelenderwijs ontdekken, leren en verbinden.
Van jongs af aan teken ik al. Voor mij is het een manier om me creatief te uiten. In 2001 ben ik cum laude afgestudeerd als beeldend docent en in 2006 ben ik als zeilmaker voor mezelf begonnen. Ik wilde met mijn handen werken. Van de restmaterialen uit de zeilmakerij maakte ik kunst. 
In 2017 wilde ik mijn creatieve manier van kunst maken graag delen met anderen en begon ik met het geven van teken en schilderlessen. 
Ik wilde nog meer gebruik maken van wat er al was en in mijn geval was dat een palet aan stoffen en kleuren vanuit mijn zeilmakerij.
Het thema gebruik maken van wat je hebt en doen met wat er is past bij mij. Eerst ben ik zelf collages gaan maken van stof en vond dat zo leuk, maar ook helend door de manier van werken, dat ik dat ben gaan aanbieden in workshops en kunstlessen op scholen, museum Gouda en kinderfeestjes.
Ik vind dat heel leuk om te doen, maar wilde ook meer verdieping, meer kunnen betekenen dan het aanbieden van workshops.
In 2021 heb ik de opleiding kinder-coaching gedaan. Daarvoor had ik al bij Civas de opleiding creatieve therapie en creatief werken met kinderen gedaan.
Nu heb ik een palet aan mogelijkheden dat ik aan kan bieden, zoals het coachen van kinderen, maar ook de workshops, kunstlessen en zoals nu een expositie van mijn eigen beeldend werk.
06 2091 5053
www.elsehofstede.nl
 
Henny van Velzen-van den Berg (keramiek)
Na mijn pensionering heb ik een opleiding gevolgd bij Stichting SBB Gouda (1 jaar). Stichting SBB is een opleidingsinstituut voor bijzondere beroepen. Zij houden zich vooral bezig met de vakken keramiek en lassen. Heel technisch allemaal. Leuk, maar ik wilde leuker.
Dus heb ik hierna 2 jaar lessen gevolgd bij de vrije Academie in Rotterdam. Gezichten maken en lijven, dat vond ik spannend.
Mijn werk is voornamelijk uit gevoel geboren. Ik begin en zie wel waar het eindigt.
Boetseren is leuk, maar glazuren is spannend. Je moet toch echt afwachten wat de oven in combinatie met tijd voor resultaat geeft.
Werken met klei brengt me veel.
06 2696 9204
hennyvanvelzen@ziggo.nl
 
Joke Pols (schilderijen)
Mijn schilderijen zijn mijn “geheugensteuntjes”.
Geschilderde foto’s met waterverf, pastelkrijt of acrylverf waarin ik geprobeerd heb een sfeerbeeld vast te leggen van een man, vrouw of kind. 
De jager … observeert het wild … schiet niet, maar geniet van de natuur.
De visser … één met de oerkrachten van het woest stromende water.
Dansend, de jonge man alleen ...
Zo ook de amazone op haar paard.
Of de vrouw die met gulle armgebaren haar ganzen te eten geeft. 
De jonge vrouw in Boekarest die ons een mandje bloemen verkoopt, het meisje in Peru en de vrouwen met gezichtsbedekking in Burundi en Iran.
De onweerstaanbaar mooie geisha in Kyoto, Japan. 
De muzikanten, zangers en dansers, wonend in de sloppenwijken van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana.
Allemaal krachtige en zelfbewuste mensen.
Ga met me mee op reis en kijk.!
j.c.pols@hetnet.nl
 
 

Kosten
Gratis
Datum ma 14 juni 2021
Gestart op
za 12 juni 2021
Eindigt
di 31 augustus 2021