Activiteit

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

vrijdag 1 oktober 2021 , 20:00 - 22:30 uur
Illustration

Maak kennis met Christopher, een jongen van 15 jaar, 3 maanden en 2 dagen, die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen. En hij houdt meer van honden dan van mensen, want honden zijn trouw en ze liegen nooit omdat ze niet praten. Dus als Christopher de vermoorde hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft kan hij niet anders dan op onderzoek uitgaan om de dader te achterhalen. Zo ontstaat een wonderbaarlijke zoektocht waarbij Christopher zichzelf keer op keer weer moet zien te overwinnen. Een hartverscheurend, grappig, aandoenlijke voorstelling die je wereld op zijn kop zet!

In HET WONDERBAARLIJKE VOORVAL METDE HOND IN DE NACHT leef je mee met een jongen die de wereld anders beleeft dan de meeste mensen. Dat levert een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

Het gaat over hoe weinig we verschillen van degenen waar we onze hoofd op straat voor wegdraaien. Het gaat over hoeslecht we met elkaar communiceren. Het gaat over accepteren dat iedereen zijn leven beperkt is en dat onze enige redding hiervan is om daar niet voor te vluchten (naar een ander land, een andere relatie, een dunnere, meer zelfverzekerde versie van jezelf), maar om te leren houden van de mensen die we zijn en van de wereld waarin we leven. (Mark Haddon)

De roman The Curious Incident Of The Dog In The Night-Timevan Mark Haddonis een modern klassieker. Het boek is gelauwerd met diverse literaire prijzen en er zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht. De toneelbewerking van Simon Stephens won de prestigieuze Tony Award op Broadway, en is het gedroomde stuk om door Pieter Kramer geregisseerd te worden.

Locatie
De Goudse Schouwburg
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: