Activiteit
Activiteit

Expositie Dichter op het doek

donderdag 23 september 2021 , 10:00 - 20:00 uur
Illustration

teken- en schilderatelier Het GouwePalet exposeert van woensdag 22 t/m zaterdag 25 september in de Agnietenkapel in Gouda. Afgelopen jaar zijn leden en cursisten van de schilderclub intensief bezig geweest met het thema ‘’Dichter op het doek’’.  
Ruim dertig leden lieten zich bij hun werk inspireren door een zelfgekozen gedicht hetgeen resulteerde in een enorme diversiteit aan schilderijen op en een al evenzeer gevarieerde verzameling poëzie. Gekozen dichters zijn bijvoorbeeld Rutger Kopland, Hans Lambrechts, Kees Stips, Toon Hermans, Herman van Veen, maar ook zelfs historische werk van Nicolaas Beets en Bredero komen voorbij.

Wij nodigen u uit om de creaties ‘dichter’ op het doek te komen bekijken (van veraf mag ook), zolang dat maar op 1,5 meter afstand van andere bezoekers is (tot 25 september!). Laat u inspireren door oogstrelende beelden en poëtische strofen! 

Vanwege het dichterlijke karakter van deze tentoonstelling opent stadsdichter Peter Noordhoek de expositie op dinsdag 21 september (alleen toegankelijk voor genodigden) met een gedicht dat hij schreef aan de hand van deze schilderijen.

De expositie is te bezoeken van 22 t/m 25 september 2021
Di, wo, vrij, za 10.00 tot 17.00 uur. Do 10.00 - 20.00 uur. 
Adres: Agnietenkapel, Nieuwe markt 100, Gouda.

www.gouwepalet.nl

 

Kosten
Gratis
Illustration
'Bewustzijn, wie ben ik' - Kunstenaar: Gerard W. Rietbergen - Tekst Marius Knoope.
Documenten