Activiteit
Activiteit

Dansend door Europa

donderdag 11 november 2021 , 20:00 - 21:30 uur

Arja neemt u in zes donderdag-avonden al dansend mee op reis door de genoteerde geschiedenis van de Werelddans in Europa. U voelt, ziet en hoort de stijlverschillen tussen de verschillende culturen, streken en dansstijlen. Wat aan bod komt? (Zoveel mogelijk) Oorsponkelijke dansen en dansen in choreografie, uit de Middeleeuwen tot en met dansen die vers op choreografie zijn gezet, dansen uit landen en streken als Scandinavië, de Balkan, Nederland, Griekenland en Macedonië, Baskenland en Engeland, de overige Europese streken en misschien ook wel (net of ver) daarbuiten als Israël, overeenkomsten en verschillen tussen de vele landen en hun dansculturen. En natuurlijk oefen je de rijke variatie aan danspassen die de Werelddans in Europa rijk is.

Elke les leert u 2 tot 4 dansen uit een bepaalde regio en dansstijlen met de bijbehorende achtergrond-informatie. In de lessen erna herhalen we ook een aantal dansen die we aangeleerd hebben. Deze cursus is geschikt voor beginnende dansers, maar ook voor mensen met meer danservaring.

De Corona-maatregelen die door het Dansoverleg op basis van het advies van het RIVM worden aanbevolen, worden toegepast. Hierdoor zullen er, zolang het afgeraden wordt, geen parendansen worden aangeleerd.

De cursus beslaat 6 lessen van 1,5 uur.

Aanmelden via de site van de Volksuniversiteit, zie bij het kopje website hieronder. Meld je uiterlijk op 2 november aan.

Kosten toelichting
De kosten zijn bepaald door de Volksuniverisiteit Gouda.
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Illustration