Activiteit

Schrijffabriek onder begeleiding van Auke Hulst

zondag 23 januari 2022 , 10:30 - 12:30 uur
Illustration

Heb je schrijfambitie? Ben je al begonnen maar loop je vast met schrijven? Wil je na jaren weer extra inspiratie en handvatten om verder te kunnen schrijven? Dan is De Schrijffabriek de perfecte plek om te beginnen. De bibliotheek Gouda organiseert schrijfworkshops onder begeleiding van bekende schrijvers zodat jij jouw schrijfambitie en plezier nieuw leven kunt inblazen.

Auke Hulst
Auke Hulst begeleidt dit voorjaar de Schrijffabriek. Hij publiceerde onder meer de romans Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en En ik herinner me Titus Broederland (2016). Beide romans werden bekroond met de Harland Awards Romanprijs en werden genomineerd voor diverse andere prijzen. Begin 2017 verscheen op zijn initiatief Als dit zo doorgaat, een verhalenbundel met geëngageerde verhalen van onder andere A.F.Th. van der Heijden, Hanna Bervoets en Ivo Victoria. Auke is ook literatuurcriticus voor NRC Handelsblad, reisjournalist, essayist en voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes. Eind 2017 verscheen zijn derde reisboek, Motel Songs, dat bekroond werd met de Bob den Uylprijs 2018 voor beste reisboek. Zijn bekroonde roman Zoeklicht op het gazon (2018) is een psychologisch portret van Richard Nixon. In 2019 stond hij in het theater met Corrie van Binsbergen, met wie hij het literaire muziektheaterstuk Een groter gebeuren maakte. 

Data, tijden en kosten
Er zijn twee bijeenkomsten: op zondag 23 januari en zondag 6 februari van 10.30 uur tot 12.30 uur. Deze horen bij elkaar; een kaartje kost € 40,00 voor bibliotheekleden en € 50,00 voor niet-leden.  

Deel dit: