Activiteit

Goudse Iconen

di 12 apr 2022 - vr 30 sep 2022 , 9:00 uur
Illustration

50x Goudse Iconen 

Het verbindende kunstproject Goudse Iconen is de bijdrage van Cultuurhuis Garenspinnerij aan de festiviteiten ter ere van het 750-jarig bestaan van Gouda als stad. Van het bronzen kunstwerk ‘De Kaasboerin’ van Ineke van Dijk zijn 50 betonnen exemplaren gegoten. Meer dan 490 Gouwenaars, met uiteenlopende achtergronden, hebben deze beelden bewerkt. 

Op 12 april 2022 is de officiele opening en staan de 50 bijzondere, unieke beelden in een cirkel op de Markt bij het oude Stadhuis. Vanaf 1 mei worden de beelden door de hele stad en in alle wijken van Gouda geplaatst. De Goudse Iconen zijn te bewonderen langs de gratis fiets- en wandelroute. Via de QR-code op het beeld lees je meer over de maker(s).   

Het boek over het project - met afbeeldingen van alle beelden en een beschrijving van de ontwikkeling en realisatie van het project - vertelt ook de verhalen achter de beelden. Verhalen van wijkteams, buurthuizen, raadsleden, sportverenigingen, de sociale opvang, de zorg, scholen, culturele instellingen, nieuwe stadsgenoten, gidsen en kunstenaars. Een boek over de mensen en het leven in de stad Gouda, en hoe zij de stad willen doorgeven aan de toekomst.  Het boek is vanaf juni 2022 voor € 12,50 verkrijgbaar bij Boekhandel Verkaaik, Museum Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij  

 

Meld je aan

Locatie
Markt, Gouda
Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep Gouwenaars, bezoekers en toeristen

Gestart op di 12 april 2022. Eindigt vr 30 september 2022

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Ad de Jong

Meld je aan
Deel dit: