Activiteit

Houtmansplantsoenconcert: The Amazing Stroopwafels

zondag 28 augustus 2022 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Na twee jaar afwezigheid vinden in 2022 voor de 27e keer tijdens de zomermaanden in Gouda de Houtmansplantsoenconcerten plaats. De concerten zijn op zondagen van 26 juni tot en met 28 augustus. De concerten zijn van 14.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur. De entree voor de concerten is gratis.
De concerten vinden plaats in de monumentale muziektent in het Goudse Houtmansplantsoen. Het plantsoen is gelegen aan de Fluwelensingel in Gouda.

Een lentedag in Rotterdam, 1979. Op de Lijnbaan bij Ter Meulen ziet het zwart van de mensen, in de verte is muziek te horen. Wanneer je je door de rijendikke mensenmassa weet te wurmen, zie je twee mannen, met een gitaar en een contrabas. Er wordt Engels- en Nederlandstalig repertoire gespeeld, van bewerkte levensliederen tot eigen werk. Omdat er in twee talen gezongen wordt, is voor een tweetalige naam gekozen: The Amazing Stroopwafels.
Vanaf 1984 speelt de band in de huidige bezetting als trio. Ze spelen een mengvorm van pop, folk en jazz, en dat alles ruim voorzien van spitsvondige Nederlandstalige teksten die uit het leven gegrepen zijn. En ze spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Het directe contact met het publiek staat voorop.

Wim Kerkhof – zang, contrabas, toetsen
Rien de Bruin – gitaar, accordeon, zang
Arie van der Graaf – elektrische gitaar

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: