Activiteit

i n g e z e t e n e n - bijzonder KUNSTPROJECT in progress

wo 20 jul 2022 - zo 11 sep 2022 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

I N G E Z E T E N E N  is een project speciaal voor de viering van 750 jaar Gouda en vindt plaats van 20 juli t/m 11 september 2022. In dit project zijn het dan ook de Goudse bewoners die zelf onderdeel zijn van meerdere bijzondere kunstwerken. Aan de tentoonstelling nemen ruim 20 Gouds ingezeten kunstenaars deel met elk een eigen visie op 750 jaar Gouda. Resultaat is een bijzonder boeiende kunstroute over het fraaie GOUDasfalt-terrein met een mooie diversiteit aan kunstwerken en stof tot nadenken.

Kunstenaars reflecteren, blikken terug en vooruit, bevragen de tijd, gebeurtenissen en de toeschouwer, brengen debat op gang en maken zichtbaar. Met elkaar maken zij verbinding zichtbaar, geven zij beeld en stem aan “the TALK of het TOWN” en geven zij Gouda aan de toekomst door.

Een tentoonstelling in beweging – kunstenaars aan het werk
Omdat een stad altijd in beweging is, wil deze tentoonstelling naast verbinding ook beweging en levendigheid zichtbaar maken. Aan het begin van de tentoonstelling zullen een aantal kunstenaars hun werk installeren. Anderen gaan juist aan het werk en/of werken in de periode door, ontwikkelen hun werk verder. Het proces is zichtbaar voor het publiek en er zal telkens iets nieuws te ontdekken zijn!

Deelnemende kunstenaars
Arjenne Vossepoel, Birgitta Sundstrom Jansdotter, Edith Cammenga, Eenvoudige vrouwen (EV), Fenna ter Haar, Jan Mostert, Johan Sietzema, Kees Hendriks, Maja Etman, Manja Kindt, Marin de Jong, Marrianne Waalwijk, Matthé van Oostrom, Nelly Geluk, Paul Daelmans, Ria Volk, Stellan Aanhane, St. Het Blauwe Kind e.a.

Rondleidingen en andere activiteitenAan het begin van het terrein (in het laboratorium links) vindt u naast een binnenlocatie van de tentoonstelling tevens een informatiepunt en kleine ARTshop. In het weekend zijn er rondleidingen door kunstenaars, kunnen kinderen hun ‘eigen stad’ bouwen en vinden er  fotoshoots plaats, waaraan de bezoeker kan deelnemen. 
Voor de bezoekers is er daarnaast ook veel aan het terrein zelf en haar vaste ‘bewoners’ te ontdekken, zoals  de ateliers en bijvoorbeeld de warmoezerijtuin, het stadsstrand, horeca en meer. 

We geven Gouda door aan de toekomst
Aan het einde van de zomer zal het tot standgebrachte op bijzondere wijze worden overgedragen aan het Gouda van de toekomst!

Info
Tentoonstellingsperiode: 20 juli t/m 11 september 2022 
Openingstijden: woe t/m zo 12 - 17 uur 
Adres: GOUDasfalt, Gouderakse dijk 32, 2808 NG  Gouda 
Het terrein is lopend, met de fiets of het pontje vanaf de Goudse binnenstad bereikbaar.
Voor meer informatie: mail arjenne.vossepoel@gmail.com of bezoek de website artgouda.com 

Kosten
Gratis

Gestart op wo 20 juli 2022. Beëindigd zo 11 september 2022
Documenten

Deel dit: