Activiteit

6-delige Workshopreeks Klimaatgesprekken op woensdagavonden

woensdag 25 januari 2023 , 19:30 - 21:45 uur
Illustration

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wil graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? Doe mee met onze workshopreeks! In 6 workshops van 2 uur (25 januari, 8 februari, 22 februari, 8 maart, 29 maart en 12 april), elke week 1 thema, ga je samen met gelijkgestemden op een positieve en praktische manier aan de slag om je voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten.

Je klimaatimpact verminderen: niet omdat het moet, maar omdat het kan

De workshops zijn praktisch, ongedwongen en écht leuk. Twee klimaatcoaches begeleiden het proces en geven praktische tips. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt. En het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf ervoor kiest. Wat bij jou past. Je komt er niet alleen achter hoe je zelf klimaatvriendelijker kunt leven op een manier die bij jou en jouw doelen past.  Ook ontdek je hoe je laagdrempelig en positief het gesprek aan kunt gaan met je gezin, vrienden, collega’s, de sportclub. Je kunt oefenen, reflecteren en vragen stellen, en voordat je het weet heb je een bak aan kennis opgedaan. 

KlimaatGesprekken maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Inmiddels zijn ook in Nederland  meer dan 200 opgeleide klimaatcoaches betrokken. Klimaatgesprekken heeft in 2022 de Duurzame Dinsdag-prijs gewonnen en stond in 2022 op de 17e plek in de Duurzame 100 van @Trouw.

 

Kosten toelichting
Voor slechts 45 euro krijg je zes workshops, een prachtig lees- en werkboek en, last but not least, de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden.
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Voor wie? Voor iedereen! Voorkennis is niet nodig, wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen.

Maximum aantal deelnemers: 8

Aantal aangemelde deelnemers: 4

Deze mensen komen:
- Ester Broug
- Marja Minnaert
- Joke van Straaten
- Henri Bekenkamp

Meld je aan
Deel dit: