bericht

Aankondiging 11e Waterconferentie "Gouda, stad op stelten"

geplaatst op 13 september 17, 20:15 uur, door Het Gouds Watergilde

Op 23 november 2017 vindt de 11e Waterconferentie plaats.
Het thema van dit jaar is "Gouda, stad op stelten"
Bodemdaling en klimaatverandering: bedreiging én kans.

De Goudse binnenstad wordt bedreigd door een zakkende bodem en klimaatverandering. Monumenten worden bedreigd en delen van de stad worden onleefbaar. Er zijn goede mogelijkheden om het gevaar tegemoet te treden en er als stad voordeel mee te bereiken. Deze Waterconferentie biedt zicht op de problematiek en schetst de contouren van oplossingen.
Bezoekers kunnen in de ochtend tijdens een wandeling onder leiding van stadsgidsen kennis maken met de binnenstad van Gouda. Vervolgens kunnen zij, evenals de deelnemers van het middagprogramma, een lunch boeken in Arti Legi.
De conferentie start om 13.00 uur in de Sint Janskerk. Na afloop van het programma is er een wandeling van de Sint Janskerk naar de Spiegeltent aan de Turfmarkt onder het motto "Gouds Peil". Tijdens deze wandeling zijn de zwakke plekken van de stad te zien. Tevens kan genoten worden van de kunstwerken langs deze wandelroute die alles met water te maken hebben.
De Waterconferentie wordt georganiseerd door het Gouds Watergilde, een werkgroep van de Historische Vereniging Die Goude en wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van GoudAPot, de Historische Vereniging Die Goude en diverse sponsoren.

Voor meer informatie en aanmelding: Hans Suijs, email Hans.suijs@hetnet.nl
Telefoon 0182-536643