Update

Update bij KIJK op Straat

Geplaatst op 9 juli 2020, 09:20 uur

Kijk op Straat is begonnen!
De kop is eraf: het fotoproject Kijk op Straat beleefde gisteren zijn feestelijke start, in het bijzijn van rond de 20 Goudse (amateur)fotografen. Vanaf nu kun je hen overal in Gouda tegenkomen, bezig met het in beeld vatten van de 1152 straten, pleinen, stegen en hofjes die de stad rijk is. Dat noeste werk leidt uiteindelijk tot een boek met hét beeld van Gouda anno nu, een cadeautje voor de 750-ste verjaardag van Gouda als stad in 2022.

Dat fotograferen gebeurt niet op de google streetview manier, waarbij je een hele straat herkenbaar in beeld ziet, maar door een opvallende voordeur, een overwoekerde fiets, straatbeeld of iets anders wat de fotograaf kenmerkend vindt voor die straat. Dat belooft een heel gevarieerd geheel!

‘Hoe Gouda er 750 jaar geleden uitzag weten we niet, maar over 750 kunnen ze wel zien wat het beeld van Gouda was in 2020, 2021’, zei initiatiefneemster Rona Tammer. Zij kwam op het idee na haar deelname aan Rockin’ Rotterdam, waarbij straten in Rotterdam op creatieve wijze werden verbeeld.

Natuur, portretten, dieren of alles wat los en vast zit: waar de interesse van de deelnemende fotografen ook ligt, ze waren allemaal even enthousiast over hun vrijwillig opgenomen taak. Gouda is verdeeld in 70 buurten, waarvan er tot eind 2021 elk kwartaal een aantal worden gefotografeerd. De foto’s van de buurten die klaar zijn, verschijnen direct op de website, gevolgd door een expositie en een boek in het jubileumjaar
Fotografen die mee willen doen in het volgende kwartaal, kunnen zich nu al opgeven via het formulier op de website kijkopstraat.nl.

Team Kijk op straat,
Gerda, Geri, Heleen, Judith, Rona, Peterpaul

Illustration
 
Deel dit: