Nieuw bericht

De perfecte tegenhanger bij stress of altijd maar bezig zijn in je hoofd

geplaatst op 10 september 2015, 10:26 uur, door Ineke van Os

Na een reeks van yoga omzwervingen heb ik  de vorm van yoga gevonden die voelt als ‘thuiskomen’.

Meer de yoga van het fijntjes afstemmen op je adem en je lichaam: het luisteren naar je lichaam. De tegenhanger van bezig zijn in je hoofd. En daarmee de perfecte support voor mensen die in het dagelijkse leven lekkerder in hun vel willen zitten.

Inmiddels ben ik gecertificeerd yoga docent. Heb hiertoe meerdere docentenopleidingen gevolgd, vooral specialisaties in yoga (verschillende doelgroepen) van jong tot oud, mensen met een gezond lijf tot mensen met wat beperkingen. En ik laat je graag kennismaken met deze vorm van ontspannen in beweging zijn

want....aandacht voor dát wat je beweegt, brengt je in beweging!

 

Mindful Yoga is een mooi combinatie van het beste uit 2 werelden: Mindfulness en Yoga!

Het plezier van yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie staan in deze lessen centraal. Het richten van de aandacht op ademhaling, ontspanning, je lijf je leraar laten zijn (niet forceren), rek- en strekoefeningen waarmee we ook de meridianen (energiebanen) en de organen in het lijf actief betrekken in de oefeningen. Met de yoga oefeningen die we doen werken we o.a. aan flexibiliteit en kracht. De focus ligt op fysieke, mentale en emotionele ontspanning in de houdingen die we oefenen. Ze helpen je lichaam in balans te blijven of te komen.

 

Je laat spanning los en brengt je lichaam en denken in balans

In de klassieke yoga volgt de eindontspanning na de oefeningen, als het lichaam soepel, sterk en vrij is. Er is in de mindful yoga dan ook aandacht voor  rustgevende meditatie en totale ontspanning als afronding van de lessen. 

Je laat opgebouwde spanning los en brengt je lichaam en denken in kalmte en balans.  Dit geeft je lijf en het parasympathische zenuwstelsel de kans tot ‘herstel’ en stresshormonen komen tot rust.

 

Zeker in de stress en de tijdsdruk waarin we leven is mindful yoga geen overbodige luxe en werkt als mooie 'tegenhanger' om in balans te blijven of je energie en afweersysteem te versterken als die balans uitslaat naar 'stress' en lichamelijke klachten. 

Ook eens een mindful yogales meemaken?

In Gouda starten de lessen in het prachtige, verbouwde, multifunctionele gebouw aan de Peperstraat. Hartje centrum vanaf 21 september. Gun jezelf een gratis proefles in september of oktober.

Meld je tevoren aan via email info@cocoach.nu