Willem Eppenhof

Bewoner, Vrijwilliger Speelwinkel & Repaircafé
Wie is Willem?

Van oorsprong ben ik Tilburger, maar ik heb mijn hart gevolgd woon sinds 2012 in Gouda. Wij (mijn vrouw Jeannette en ik) zijn in 2021 verhuisd van de Raambuurt, op een steenworp afstand van het centrum van Gouda, naar een appartement op de begane grond in het Boerhaavekwartier. Iets meer ruimte in huis, en nu mét een behoorlijke tuin. Het station op 7 minuten lopen, het centrum nu iets verder an huis maar dat extr loopje kunnen we op onze leeftijd wel gebruiken. Ondanks onze verhuizing zijn we nog steeds vrijwilliger bij de Speelwinkel aan de Raam. 

Mijn werk en hobbies

Werken doe ik al enige een tijdje niet meer. Tot vorig jaar heb ik nog lesggegeven bij de Volksuniversiteit, maar nu beperk ik mij tot mijn vrijwilligerswerk in de Speelwinkel. en één zaterdag per maand bij het Repair Café. Repareren is beter dan weggooien, ook al is dat de laatste jaren ook behoorlijk moeilijk geworden door de bijzondere constructie van allerlei apparaten, zoals Senseomachines, stereo-apparatuur e.d.: ze kunnen wel in elkaar worden gezet, maar nooit meer uit elkaar gehaald. 

Mijn omgeving

Onze buurt is een stuk rustiger dan de vorige. De meeste reuring komt van de Calvijnschool (basisonderwijs) aan de overkant en de regelmatig langsrijdende ambulances. Van hieruit kunnen we nog steeds vrij snel in het centrum zijn, een kwartier lopen ongeveer. Wij hadden geen tuin, en nu een prachtige, met gratis water uit de sloot. 

Mijn droom

Heel oud worden (zonder oud te zijn), samen met mijn lief, in goede gezondheid en zonder financiële zorgen. En dat dan het liefst in een vredige, schone wereld die na mij ook nog bestaat, zodat mijn kleinkinderen ook nog een goed leven hebben. Wat minder polarisatie zou ik ook graag meemaken, maar helaas, dat zie ik nog niet zo een-twee-drie gebeuren. 

Willem Eppenhof