Arja de Lange-Huisman

Bewoner, Ondernemer, Zentangle(R) + Werelddans-leider
Mijn werk en hobbies

Met mijn hobby-bedrijf Elefantangle geef ik workshops Zentangle(R) waarvoor ik in 2012 gecertificeerd (CZT9) ben. Zentangle is een meditatieve tekenmethode met mooie kunstwerkjes als zichtbaar resultaat. Stress wegtekenen in een kwartiertje? Goed kunnen slapen zonder onderbroken te worden door een bruisend hoofd? Daar is Zentangle een mooie en makkelijke methode voor: met aandacht tekenen van patroontjes en afwerken met schaduwtechnieken. Een rustig hoofd én tekenen alsof het gedrukt is met dit heerlijke tussendoortje als omschakelmoment in een druk leven.
Je kunt mij volgen op blogspot, Facebook én Instagram. De workshops doe ik op aanvraag en bij de Volksuniversiteiten in Gouda en omgeving.


Sinds 2022 ben ik gecertificeerd Werelddansleider. Ik geef les in werelddans in Hazerswoude-Rijndijk bij een gezellige 50+groep.
Een cursus van 6 of 8 lessen Werelddans: Dansend door Europa geef ik bij de Volksuniversiteit Gouda. Ik neem je al dansend mee op reis door de genoteerde geschiedenis van de Werelddans in en buiten Europa. U voelt, ziet en hoort de stijlverschillen tussen de verschillende culturen, streken en dansstijlen. Wat aan bod komt? (Zoveel mogelijk) Oorsponkelijke dansen en dansen in choreografie, uit de Middeleeuwen tot en met dansen die vers op choreografie zijn gezet, dansen uit landen en streken als Scandinavië, de Balkan, Israël, Nederland, Griekenland en Macedonië, Baskenland en Engeland, de overige Europese streken en ook wel (net of ver) daarbuiten, overeenkomsten en verschillen tussen de vele landen en hun dansculturen. En natuurlijk oefent u de rijke variatie aan danspassen die de Werelddans rijk is.
Op Zotte Zaterdag zie je me ook als Middeleeuwse danser en in 2022, zaterdag 22 oktober, ook als dansleider met live muziek van Helma Hartman en consorten, waaronder Carole et Brullare. Als in het Archeon extra dansondersteuning nodig is, dans ik ook aldaar graag mee, bijvoorbeeld in het weekend dat St. Jansdag bedacht wordt.