Organisatie

De (be)Zorgbus

Non-profit

 


Wat is de (be)Zorgbus?


De (be)Zorgbus nodigt alle kinderen uit tekeningen, brieven en knutselwerken te maken voor wijkgenoten die last hebben van het Coronavirus. Als eerste denken we aan ouderen die eenzamer zijn, omdat ze minder bezoek krijgen, maar ook mensen die hun dagbesteding missen, die begeleid wonen en natuurlijk ook aan de verzorgers in de wijk die een hart onder de riem kunnen gebruiken.


Hoe gaat het in zijn werk?


Kinderen mogen hun kunstwerken in de brievenbus stoppen van Stichting Present aan de Bachstraat 3 en in de (be)Zorgbus aan de Wilhelmina van Pruisenlaan 112 (bij het kleurige bankje). Stichting Present zorgt er dan voor dat alles eerlijk wordt verdeeld en bij de juiste mensen wordt bezorgd.


En we houden de werkstukken eerst minimaal 24 uur in quarantaine, zodat iedereen zo min mogelijk risico loopt.


Door wie bedacht?


Odelia (14), Boaz (12) en Else (10) aan het woord:


We zijn gewone kinderen, waarschijnlijk net zo gewoon (of bijzonder) als jijzelf. We wonen al ons hele leven in Gouda Goverwelle en omdat we hier wonen, willen we graag hier iets DOEN. Daarom hebben wij met onze moeder Annegreet de (be)Zorgbus bedacht. En samen staan we sterk: zo werd de samenwerking gevraagd met Stichting Present Gouda. Dat doen we graag! Present werkt als sociaal makelaar en zorgt voor de verspreiding van alle knutselwerken en tekeningen om in hun netwerk zoveel mogelijk mensen te bereiken en een hart onder de riem te steken.


 


Doe je ook mee?


Ga naar www.bezorgbus.nu voor meer informatie over deze actie en ga aan de slag!

Deel dit:
Contactpersonen van De (be)Zorgbus